Egy korábbi szóbeszéd szerint az egyik nyáron Bujtor István úgy beszólt Kern Andrásnak, hogy a színésztárs nagyon megsértődött. Kern most elárulta az igazságot, és úgy fogalmazott: nem teljesen úgy történt minden Bujtor Istvánnal, mint ahogy az korábban napvilágot látott.

A legendás páros

A 2009-ben elhunyt Bujtor István és Kern András nemcsak kollégák, de nagyon jó barátok voltak. Legendás párost alkottak a Bujtor-filmekben, amelyek mai napig hatalmas népszerűségnek örvendenek.

Néha összekaptak

A közös munka során azonban előfordult, hogy összekaptak, Bujtor ugyanis rosszul viselte, ha Kern felkészületlen volt és ittasan dolgozott. Kern András sosem tagadta, hogy korábban előszeretettel járta az éjszakákat és italozott a barátaival. Ez pedig a munkájára is hatással volt. Előfordult, hogy másnaposan érkezett egy-egy próbára vagy forgatásra és munka közben is lecsúszott egy-két ital. Emiatt Bujtor Istvánnal is összeszólalkoztak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Legalább ne igyál!”

„Felkészületlenül mentem a forgatásra, Pista erre annyit mondott, hogy legalább akkor ne igyál. Azt hiszem, akkor már ittam egy konyakot meg egy sört. Ez azért a Bujtor-filmek forgatásánál nem volt annyira tilos, nem számított olyan rettenetes nagy bűnnek” – idézte fel Kern Kadarkai Endre Játszó-társak című YouTube-műsorában.

„Még nem volt gyomorvérzésem”

„Akkor viszont a Pistát ez nagyon bántotta, mert amikor forgattunk, ő soha nem ivott. Utána meg előtte azonban jelentősen, ő is meg én is. Akkor még lehetett inni, mert nem volt gyomorvérzésem” – tette hozzá.

Három nap múlva kibékültek

„Ezen az eseten viszont tényleg összevesztünk, de aztán három nap múlva én odamentem hozzá, és azt mondtam neki, most tényleg így fogunk évekig dolgozni tovább, már rég kibékülhettünk volna. Erre ő annyit válaszolt, ez tényleg hülyeség, mit iszol? Ezzel rendbe is jött köztünk minden” – zárult le a történet.

Mindig jó volt a hangulat

A Blikk írásában a Bujtor-filmek állandó szereplője, Gór Nagy Mária is felidézte, hogyan is zajlottak a közös forgatások. „Mindig nagyon jó volt a hangulat. Pista igazi profi volt, emellett rendkívül gavallér és megértő, de elvárta, hogy mindenki felkészülten érkezzen a forgatásra. Ha valaki ezt nem teljesítette, azzal éreztette, hogy haragszik rá, de ilyen nagyon ritkán fordult elő” – mondta a színésznő.

Kiengedték a gőzt

„Pista imádta Andrist, de haragudott rá, amikor ivott, és féltette is az egészségét. Volt azonban egy másik színész, akivel jóval több gond volt, mert a lefelé úton minden kocsmánál meg kellett vele állni, és forgatás közben is a réten, szívószállal itta ki az elrejtett borosüvegek tartalmát. A munka végeztével azonban ő is kiengedte a gőzt velem és Andrással. Minden este valamelyik csárdában kötöttünk ki, ahol hajnalig ettünk, sokat ittunk és mulattunk” – árulta el Gór Nagy Mária.

60 éve robbant be

Kern András 1962-ben, a Ki mit tud?-on tűnt fel paródia-számával. Három évvel később, egyik barátjával forgatott amatőrfilmje, a Mi lesz? elnyerte a XIII. országos amatőrfilm-fesztivál fődíját. 1970-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. 1970 óta a Vígszínház művésze. 

Woody Allen magyar hangja

Kern nemzedéke egyik legnépszerűbb művésze. Emlékezetes színházi alakításai mellett mintegy 60 filmben és tévéjátékban szerepelt, szinkronhangját az egész ország ismeri, sikeres film- és színházi rendező. Ő Woody Allen állandó magyar szinkronhangja.

Kiemelt kép: Kern András. Fotó: MTVA