Mátyásföldön a Kertvárosi vigasságok, a bazilikánál az Édes napok, a Müpában Budapest-Berlin zenei napok indulnak. A Király utcában, ízutazás, a Jurányi Házban női varieté, a Fiumei úti sírkertben Bognár Szilvi és Szalóki Ági kínál kellemes szórakozást. Erdőkertesen Karády est, Érden ékszerkiállítás, Budakalászon jazz várja a közönséget.

Kertvárosi vigasságok Mátyásföldön

Egy év kihagyás után ismét várunk az Erzsébetligetben, a XVII. Kertvárosi Vigasságokon!
Sztárfellépők, színpadi programok, ingyenes gyerekfoglalkozások, vásári forgatag, vidámpark, finom falatok, és sok-sok meglepetés vár benneteket gyönyörű környezetben, a XVI. kerület szívében. Péntek este: Los Organgutanes és Bohemiean betyars!

Három napos programkavalkád

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Édes Napok a Szent István téren

Az év legédesebb hétvégéje, az ÉDES NAPOK BUDAPEST, csokoládé és édességünnep idén is várja az édességkedvelőket szeptember 17-19. között a Bazilika előtti Szent István téren.

Krúdytól Gundelig – irodalmi ízutazás a Király utcán

A rendhagyó sétán mindent, ami Krúdy, felfedezünk! A legpestibb utcán megmutatjuk azt is, hogy hova járt mulatni a Wales-i herceg és hol volt az első filmvetítés. Időutazásunk során pedig kóstolunk is, ezzel is felidézve a multikulti Király utca fénykorát. Tartsanak velünk ezen az irodalmi ízutazáson!” – hívja az érdeklődőket Szederkényi Olga szerkesztő – rendező, valamint Fónagy Zoltán történész a Király utcába.

Jóvilágvan koncert Budakalászon

Takáts Eszter MoJazzter – a zalai formáció vendégei Müller Péter Sziámi és Polgár Péter dalszerző – gitáros, a budakalászi Kós Károly Művelődési Ház esti rendezvényén.

Budapest-Berlin a Müpában

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös fesztiválja minden évadnyitánynak izgalmas ízt ad: klasszikus zenei koncertek mellett jazz- és populáris zenei programok, továbbá filmvetítések is várják az érdeklődőket. Idén szeptember 17-30 közt a Konzerthaus Berlin lesz partner, vagyis Budapest–Berlin híd épül. Az Európai Hidak fesztivál egyik csúcspontja lesz a Konzerthausorchester Berlin hangversenye Fischer Iván vezényletével, de fontos szerepet kap a továbbiakban is a műfajok közötti átjárhatóság, ezzel is tovább építve a hidat klasszikus és jazz, régizene és kortárs zene között.

Ékszer-varázs Érden

Póthné Viczing Gabi „Ékszer-Varázs” című kiállításának megnyitójára 2021. szeptember 17-én, pénteken 17 órárakor kerül sor az érdi Parvárosi Közösségi Házban. A kiállítást megnyitja: Ölvedi Réka, az Érd FM Zöldövezet című műsorának vezetője, közreműködik: Szigeti Eszter – ének

Karády zenés pódiumjáték Erdőkertesen

Az Erdőkertesi Faluház és Könyvtárban este fél nyolckor a Karády című zenés pódium játék kerül színre. A darab a titokzatos és megosztó színésznőről: Karády Katalinról szól, melyet felejthetetlen Karády dalok gazdagítanak.

Női varieté a Jurányi házban

MIT ÉR, HA? címmel zenés női varieté kezdődik este 7 órakor a Jurányi Közösségi Házban a mulandóságról.

Bognár Szilvi és Szalóki Ági a Kulturális Örökség Napján

Régi zene koncert a Fiumei úti sírkertben

„Gyere ki, te gyöngyvirág!” – népzenei és régizenei koncert Bognár Szilviával és Szalóki Ágival 19.30 órától a Fiumei úti sírkertben, a Jókai-síremlék előtti tér. Fényfestés a sírkert több pontján a Kulturális Örökség napján.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/Los orangutanes