A tökéletes konyha alapvető felszerelései a kések. Hiszen a különböző ételek elkészítéséhez más és más típusú vágóeszközökre, valamint kiegészítőkre van szükség.

Az ipari felhasználás során és otthoni körülmények között is elengedhetetlen, hogy mindig jó minőségű, éles kést használjunk. Olyan termékeket, melyek az alkotásainkat ízletessé, munkánkat pedig profivá varázsolja. Nézzük, hogyan választható ki a célnak megfelelő kés!

Szempontok késvásárlás során

A profi szakácsoknak különösen, de a háziasszonyoknak is szükségük van néhány jól vágó, kifogástalan minőségű késre. A legfontosabb, hogy az elkészíteni kívánt ételhez válasszuk ki a megfelelőt, hiszen külön kést kívánnak meg a nyers húsok, a főtt húsok, a zöldségek, a tejtermékek, a kenyerek és a halak is. Otthoni használatra egy zöldségvágó kés, egy séf kés és egy kenyérvágó kés bőven elegendő, kivéve, ha mesteri gourmet műveket akarunk elkészíteni. 

Szakácsoknak már több késre is szükségük lehet: zöldségfaragóra, rövid és hosszú pengéjű filézőre, hússzelőre, fogazott késre, sőt, akár még bárdra is. Számukra sem kell azonban több 6-7 késnél. A Gastro Bolt kés kínálata kielégíti a lelkes amatőrök és a profik igényeit is. 

Ha a cél kipipálva, jöhet a következő fontos feltétel, amelynek meg kell felelnie egy késnek: a kényelem. Hiszen ha valami nem elég komfortos, nehéz vele precízen dolgozni. Szerencsére a mai modern kések kialakítása során arra törekedtek, hogy hosszú időn keresztül is használhatóak legyenek a kéz elgémberedése nélkül. A kényelem mellett fontos a könnyű tisztíthatóság és karbantarthatóság is. 

Otthoni használatra nem érdemes drága, professzionális használatra szánt kést választani, hiszen ahhoz túl drágák az ilyen termékek. Ha azonban vendéglátási célra keresünk kést, érdemes színvonalasabb termékekbe fektetni, hiszen ezek napi több órán keresztül is szolgálatban vannak, így egyáltalán nem mindegy, hogyan teljesítenek.

Rengeteg fajta kés létezik

A késeknek számos típusa létezik, melyek különböző méretekben és anyagok felhasználásával készültek. Léteznek kerámiából és acélból készült kések is kisebb-nagyobb kivitelben, szélesebb vagy keskenyebb pengével. A kések karbantartásához, használatához, illetve tárolásához szükség lesz néhány dologra. Így késélezőre, késtartóra és késfertőtlenítőre is. 

A munkavégzéshez elengedhetetlen egy vágódeszka. A fémdeszkák egyértelműen nem tesznek jót a kés élének, válasszunk fából vagy műanyagból készültet. Ez utóbbi higiénia tekintetében és tisztíthatóság szempontjából is a legjobb választás. Késtartóból válasszunk falra szerelhető, mágneses változatot, hiszen azon nem érintkeznek egymással a kések, ezáltal hosszú ideig élesek és jól működőek maradhatnak. 

A konyhai felszerelés kiválasztása során – akár késekről, akár kiegészítőkről, konzervnyitóról vagy egyéb termékekről van szó – érdemes szakértelemmel rendelkező üzlethez fordulni. A Gastro Bolt kínálata kifogástalan akár otthoni, akár pedig professzionális használatra keresünk eszközöket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!