A modern építészet az utóbbi évtizedben – a betonból és a műanyagból készült termékekkel szemben – újra felfedezte a fát, és a fa alapú építőanyagokat. 

A fát azért kedvelik sokan, mert természetes hatást kelt, esztétikus látványt nyújt, sokoldalúan és praktikusan felhasználható, valamint könnyen megmunkálható.

Első lépés a minőségi faanyag beszerzése

A fa nem olcsó, ezért építkezés vagy felújítás előtt érdemes alaposan utánajárni annak, hogy melyik építőanyagból, milyen mennyiségre van szükség. Célszerű olyan cégtől vásárolni, ahol a faanyagok széles választékát megtalálod, hiszen ha több terméket rendelsz egy helyen, nagyobb esély van a jó ár elérésére. 

A Káplár fatelepen a fenyő lambériát éppúgy megrendelheted, mint az egyéb gyalult termékeket, vagyis hajópadlót, szárított, gyalult deszkát, pallót, ragasztott gerendát és teraszburkolatot. Ezenkívül fenyő fűrészáruk, tetőfedő anyagok, OSB lapok, rétegelt lemezek és egyéb építkezéshez szükséges kellékek egyaránt szerepelnek a termékkínálatukban. 

A borovi fenyő, mint faanyag

A borovi fenyő az egyik legellenállóbb fenyőfajta. Anyaga tartós, így nagyon sok célra használható. Tulajdonságait tekintve a lucfenyő és a vörösfenyő között helyezkedik el. A lucfenyőhöz képest azonban magasabb gyantatartalommal rendelkezik és keményebb, így a mechanikai hatásokat jobban bírja. 

Az idő múlásával a vörösfenyőhöz hasonló, vöröses színűvé válik. Egyedi erezete révén kifejezetten szép megjelenésű anyag. Jó minősége és nagyfokú ellenállóképessége révén – lambériaként vagy hajópadlóként – népszerű építőanyaggá vált napjainkban.

Borovi fenyő lambéria

Ha nem szeretnéd, hogy a frissen festett fal a lakás sokat használt, forgalmasabb részein gyorsan koszolódjon, vagy esetleg leverődjön, készíts falvédőt borovi fenyő lambériából. Ez nemcsak praktikusan megvédi a falat, hanem feldobja a lakás hangulatát, és melegséget is varázsol az otthonodba. Különleges erezete révén a lakás esztétikus díszévé válik. 

Kisgyermekes családok esetében gyakran fordul elő, hogy a gyerekek a lakásban kisautóval, kismotorral közlekedve leverik vagy összekoszolják a falat. A lambéria falvédő kifejezett előnye, hogy lakkozott állapotában könnyen tisztítható, így tartósan szép marad akkor is, ha a gyerekek önfeledten játszanak. 

A borovi fenyő lambéria illik a régi stílusú fabútorokhoz éppúgy, mint a modern enteriőrhöz. A Káplár fatelepen 12,5×96 mm-es méretben, 4 méteres szálakban, A és B minőségben kapható. Elsősorban beltéri felhasználásra javasolt, hiszen az időjárási tényezőknek kevésbé ellenálló. Felhasználható fal- és mennyezetburkolatként, tetőtér lezárásaként vagy éppen zsalugáterezéshez. 

Amennyiben szakértő segítségére van szükséged az építési vagy felújítási munkálatokhoz szükséges faanyagok kiválasztásával kapcsolatban, keresd nyugodtan a cég ügyfélszolgálatának szakembereit. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.