Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a közösségi oldalán fogalmazta meg, nagyon elege lett a tankerületből, mert nem kértek az önkormányzat ingyenes sportszereiből.

Közösségi oldalán akadt ki

A polgármester bejegyzésében így fogalmazott: „Nem a szervilizmus fáj, nem a tehetségtelenség, nem az arrogancia, ezt mind ismerjük az elmúlt évek gyakorlatából, történéseiből, betudtuk annak, hogy ellenzéki önkormányzattal nem lehetnek együttműködőek.” Baranyi Krisztina annak kapcsán nyilvánult meg, hogy az önkormányzat iskolai programokra felajánlott több sportszert is. Ezek jellemzően olyanok, amelyekkel az érintett intézmények nem rendelkeztek. Elkezdődött a szervezés, minden remekül ment – egészen addig, ameddig minderről nem szerzett tudomást a tankerület. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bagatell dolog, de voltak rosszabb példák is

Így azonnal letiltották a rendezvényt. „Nem kell a segítség, nem kell a program, fontosabb, hogy az önkormányzat NEM JELENHET MEG az iskolában (még sportszerek formájában sem!)” – háborgott az ellenzéki politikus. Egyúttal jelezte, voltak ennél súlyosabb ügyek is a korábbiakban.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Állták az uszodafelújítás költségeit

Ilyen volt, amikor a kerület mindkét tanuszodája használhatatlanná vált a karbantartás hiánya miatt. A tankerület pedig nem volt hajlandó az „ÁNTSZ” előírásainak megfelelően felújítani őket. „Hónapokig tartó nyilvános küzdelem kellett ahhoz, hogy egyáltalán tárgyaljanak velünk a problémáról” – idézte fel a politikus. KAPCSOLÓDÓ: „Most lett elegem a Tankerületből” – Kegyetlenül kiakadt Ferencváros polgármestere, amiért nem kértek az önkormányzat ingyenes sportszereiből

Megszólalt a tankerület

Baranyi Krisztina kifakadása után most megszólalt a tankerület is, közleményükben azt írták: „Baranyi Krisztina polgármester asszony – választott vezetőként – veszi a bátorságot és közhírré teszi, hogy elege van a tankerületből. A tankerület ennél udvariasabb, arra kéri a polgármester asszonyt, hogy szíveskedjen igazat mondani.”

Azt mondják, nem igaz

„Baranyi Krisztina, a 9. kerület polgármester asszonya valótlanságokat állít Facebook bejegyzésében, amelyben szándékosan rossz hírét kelti a Belső-Pesti Tankerületi Központnak és a fenntartásában lévő iskoláknak. Nem igaz az állítás, hogy a helyi önkormányzat bármilyen felajánlását a tankerületi központ elutasította volna. Ezzel szemben az igazság az, hogy nem is érkezett felajánlás sem a tankerülethez, sem az iskolához. A rendezvények szervezésének is megvan a hivatalos útja, amennyiben hivatalos megkeresés érkezik, az iskola igazgatója dönthet a rendezvényen való részvételről. Ilyen azonban nem történt.”

Tartozásról beszélnek

Továbbá így fogalmaznak: „a Ferencvárosi Önkormányzat évek óta kihasználja, hogy szabálytalanul és a törvényeket megszegve iskolai területen hagyta saját fenntartásában lévő cégeit, intézményeit. Ezek közüzemi számláit nem hajlandó kifizetni, ezzel tudatosan megkárosítja az iskolákat és a tankerületet. Évek óta próbáljuk rendes gazdaként rendezni a fennálló problémákat, de az önkormányzat erre nem hajlandó. Peres úton kell behajtanunk az önkormányzat több, mint 100 millió forint tartozását.”

Mást is cáfolnak

„Nem igaz az az állítás sem, hogy az iskolák udvarain bármi balesetveszélyes lenne, hiszen az iskolákkal karöltve folyamatosan ellenőrizzük a bútorokat és a játszó eszközöket. Ezek használatához érvényes működési engedéllyel rendelkezünk. Nem igaz, hogy a tanuszodák felújításának felét az önkormányzat fizette volna. Ezzel szemben az igazság az, hogy a tankerület kizárólag saját forrásaiból újította fel, nemcsak a ferencvárosi, hanem az összes tanuszodáját és működteti azóta is. Az önkormányzat, mint az ingatlanok tulajdonosa semmilyen támogatást nem adott a felújításokhoz.”

A napközis táborokról

„A nyári napközis táborok működtetése a jogszabályi előírások szerint az önkormányzatok feladata. Az ehhez szükséges ingatlanokat (2-2 iskolát) minden nyáron térítésmentesen az önkormányzat rendelkezésére bocsátottuk. Az önkormányzat nyári balatoni táborának működtetése szintén az önkormányzat feladata. A humán erőforrás és minden egyéb feltétel biztosítása az önkormányzat egyedüli felelőssége.”

Korcsolyaoktatás

„A korcsolyaoktatás körülményeivel kapcsolatban nem igaz, hogy a tankerület nem engedné a gyermekek sportolási lehetőségét. Ezzel szemben az igazság az, hogy ahhoz a szabálytalan módszerhez nem járultunk hozzá, hogy az általunk foglalkoztatott pedagógusok munkaidejükben az önkormányzat által fenntartott óvodák számára biztosítsanak korcsolyaórákat.”

Azt mondják, rágalom

„A Belső-Pesti Tankerületi Központ kéri polgármester asszonyt, hogy a törvényeket betartva végezze feladatát, és saját felelősségét ne hárítsa se az iskolákra se a tankerületre! Ezzel egy időben nyomatékosan felszólítja, hogy a folyamatos rágalmazását hagyja abba, különben kénytelenek leszünk jogi lépéseket tenni, hogy igazunkat megvédjük.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Baranyi Krisztina – Forrás: ATV