Fura baleset történt a verőfényes napsütésben a Nyugati pályaudvarnál szombat délután. A karambolózók kisebb sérülésekkel megúszták az ütközést.

Külföldiek helyismeret nélkül

Egy autómegosztós elektromos Volkswagen e-up haladt az 5. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton a Nyugati tér felé. Az autóban három külföldi személy utazott, a fiatal férfi sofőr és két fiatal női utasa. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A metrópótló sávja kavart be

A csomóponthoz érve a vezető egy kissé félreértett valamit, ugyanis a metrópótló buszoknak kijelölt korridoron hajtott tovább, ahova a civil forgalomnak tilos a behajtás.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

És még tilos is volt

Ráadásul a buszoknak épp tilosat jelzett a lámpa. Nem is sikerült áthaladnia a kereszteződésen, a Nagykörúton az Oktogon irányából zöldön érkező Suzuki S-Cross taxi fékezés nélkül a Volkswagen jobb oldalába rohant.

Röpült más is

Az erőteljes becsapódás hatására a két autó egy járdaszigetre sodródott, ahol a Volkswagen kidöntötte a jelzőlámpa és a jelzőtáblák tartóoszlopát is.

A baleset

BudaPestkörnyéke.hu/G.K.

Nem volt bekapcsolva az öve

A taxit vezető középkorú hölgy nem használta a biztonsági övét, a lábán sérült meg, de végül a mentők hosszas rábeszélése ellenére a helyszínen maradt, utasa pedig egy másik taxival utazott tovább.

Az utas tovább ment

A vétkes sofőr és utasai nem sérültek meg a karambol során. Minden részvevő saját erőből ki tudott szállni a két roncsból, így a fővárosi hivatásos tűzoltóknak végül csak a Suzukit kellett áramtalanítani.

Torlódás

A baleset nagy torlódást okozott a Teréz körúton a Margit híd irányába.

Ez is érdelhet

Horrorbaleset történt a 37-es úton. Összeütközött két gépkocsi a főút 9-es kilométerszelvényénél, Hernádkak térségében. Az ütközés következtében az egyik jármű a tetejére borult, majd kigyulladt. A tűzoltók egy holttestet találtak a járműben.

Lengyel nő tragédiája

Egy lengyel autó kamionnal ütközött a 86-os úton Irsapusta területén. A sofőr meghalt. Vele volt két lánya, az egyik élteveszélyesen megsérült, a mik, 6 éves kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Címlapfotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.