Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a svédországi légi katasztrófáról: a balesetben a Wizz Air magyar pilótái haltak meg. A légitársaság megerősítette, hogy a vasárnap esti légi katasztrófa két halálos áldozata a munkatársuk volt.

A tengerbe csapódtak

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy a tengerbe csapódott vasárnap egy Svédország felett repülő kisrepülő. A gép Lengyelországban szállt fel és a Svédország középső részén található Dala Jarna repülőterére tartott, ám a pilóta hirtelen a stockholmi Skavsta repülőtér felé kanyarodott. Azonban azt egyelőre nem tudni, hogy miért tette mindezt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Darabokra tört a gép

A Socata MS.893 Rallye Commodore 180 típusú kisgép vasárnap reggel nyolc óra körül zuhant le, közel 180 kilométerre Stockholmtól. A darabokra tört repülő roncsai a tengerfenékre merültek. Két holttestet már sikerült kiemelnie a mentőcsapatoknak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Két magyar férfi halt meg

Az áldozat két negyvenéves magyar férfi volt, akinek teste a roncsok közé szorult – közölte a svéd rendőrség. Egyúttal jelezték, hogy vizsgálatot indítottak, bár az elsődleges gyanújuk szerint egy tragikus balesetről van szó, nem pedig szándékosságról.

Tapasztalt pilóták voltak

hvg.hu úgy értesült, hogy a két áldozat a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület (MSE) két vezetőjeként is tevékenykedett. A HA-BNS lajstromjelű gép tulajdonosa a pusztaszabolcsi Smartair Solution Kft. volt.

Megerősítették a hírt

HVG kérdésére a WizzAir megerősítette a hírt, miszerint a két férfi az ő társaságuk pilótája volt. Elmondásuk szerint csupán a hírekből értesültek az esetről, mivel a pilóták magánúton voltak.

Nagyszerű kollégákat vesztettek el

„Két nagyszerű, szakmailag tökéletesen felkészült kollégát vesztettünk el. A Wizz Air osztozik a hozzátartozók fájdalmában, valamint őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családtagoknak, barátoknak, kollégáknak” – közölték.

A keresés órái

Az Aviation24.be azt írja, hogy a svéd hatóságok átvizsgálták a területet, a rendőrség pedig tegnap késő este bejelentette, hogy egy halott személyt találtak a baleset helyszínének közelében. A lap beszámolója szerint később közölték, hogy összesen két holttestet találtak. Bár egyes sajtóhírek egy német és egy magyar áldozatról írnak, a svéd svt.se cikke a svéd rendőrség közleményére hivatkozva azt írja, hogy az áldozatok Magyarországról származnak és a 40-es éveikben járnak.

Kedvezőtlen volt az időjárás

A svéd polgári légiközlekedési hatóság szerint a gép Lengyelországból repült, és a Västerdalarna tartományban található Dala-Järna repülőterére tartott. „A repülőgép megváltoztatta a repülési útvonalát, és Skavsta felé tartott. Nem valószínűtlen, hogy az időjárás miatt” – mondta Karin Ellström, a hatóság készenléti ügyeletese. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a két áldozat a WizzAir pilótája volt. Fotó: archív