Két 5 találatos szelvény is akadt a lottóban, nyereményük egyenként: 283.944.725 forint. Ez telitalálat esetében alacsony nyereménynek számít.

Ezeket kellett volna beikszelned

Nyerőszámok:  4 (négy), 8 (nyolc), 10 (tíz), 55 (ötvenöt), 66 (hatvanhat). A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagynyertes vonal

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Így történik a kifizetés

A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

90 napja volt jelentkezni

A játékosnak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Ilyenkor kitölthet egy speciális, titkos kérdőívet is.

Ezekkel a számokkal nyert valaki 2020 végén milliárdokat

2; 19; 27; 29; 86 – ez volt az az öt szám, amellyel 2020 december 19-én összesen 3,959 milliárd forintot nyert egy hazai játékos az Ötöslottón, aki a Szerencsejáték Zrt. nagynyertesekre vonatkozó anonim kérdőívét is készségesen kitöltötte.

Budapesten adták fel akkor a szelvényt

Az akkori nyertes a kérdőívben elárulta, hogy Budapesten adta fel a szelvényét. A számokhoz személyes kötődés is fűzi; hiszen megtalálhatóak köztük hozzátartozóinak születési dátumai, valamint élete fontos eseményeinek időpontjai is, így nem meglepő, hogy mindig ugyanazt az 5 számot játssza meg.

Tavaly szinte napra pontosan ekkor nyertek

2021 április 3-án az ötöslottón valaki nagyot nyert, a 13. játékhéten ugyanis a 6, 32, 39, 44, 76-os számokat megjátszó szelvény tulajdonosa 2 milliárd 885 millió forintot nyert.

Egy hónapja másfél milliárdot nyert valaki

A legutóbbi telitalálat március 12. én volt, akkor 1,575 milliárd forintot nyert valaki. A számok: 4 (négy), 11 (tizenegy), 14 (tizennégy), 40 (negyven), 44 (negyvennégy) voltak. Fura, de a mai napon a 4-es, ahogy írtuk, szintén szerepelt a kihúzott számok között.

1957-ben húztak először az ötöslottón

Az első öt találatos szelvény 1957. április 11-én született, a nyereményt egy 66 éves özvegyasszony, Ring Sándorné vihette haza, aki – mivel a gyermekei és saját életkorának megfelelően tippelt – már ekkor divatba hozta a családi számokat. Egyúttal az ország egy széles körben ismert személyisége lett, hiszen hónapokon át a lottó mintegy “reklámarca” volt, s életének alakulását ez idő alatt a nyilvánossággal is megosztották – olvasható a lottozona.hu-n.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Unsplash