A vihar miatti kétórás halasztás után 10 óra 50 perckor elrajtolt a Hősök teréről a férfi gyaloglás 20 kilométeres versenyszámának mezőnye, melyben a magyarok közül elsőként Helebrandt Máté mutatkozott be a jövő vasárnapig tartó budapesti atlétikai világbajnokságon.

Dönteni kellett

A férfi gyaloglóknak a tervek szerint szombaton reggel 8 óra 50 perckor dördült volna el a startpisztoly, ám a villámlások és esőzés miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy két órával később kezdődik a viadal.

Férfiak 20 kilométeres gyaloglása

Fotó: MTI/Derencsényi István

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Helebrandt Máté a mezőny magyar versenyzője

Fotó: MTI/Derencsényi István

Elindult az első versenyszám

„Örömmel jelenthetjük, hogy sikerült úrrá lenni az időjárási nehézségeken, elindult a világbajnokság, megindult az első versenyszám, éppen most haladnak el mellettünk a sportolók, akiknek kiváló versenyzést kívánunk és izgatottan várjuk a végeredményt!” – mondta a helyszínről Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa.

A Hősök teréről indultak

Fotó: MTI/Derencsényi István

Ötvenfős mezőny

Az ötvenfős férfi mezőny az Andrássy úton is haladva megkerüli a Hősök terét, és ezt az egykilométeres kört húszszor kell teljesíteni.

Hazai versenyző

A hazaiak közül elsőként a 2017-es londoni vb-n ötödik Helebrandt Máté indult Magyarország eddigi legnagyobb sporteseményén, amelyet az utcai futó- és gyaloglóversenyek mellett a Nemzeti Atlétikai Központban rendeznek és jövő vasárnapig tart.

Kapcsolódó:

A Budapest felé tartó vihar már most keresztbe tett az atlétikai vb-nek

Kiemelt kép: MTI/Derencsényi István