Figyelmeztető sztrájkra készülnek a Volánbusznál. A munkabeszüntetést a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) hirdette meg jövő keddre. A Volánbusz azt ígéri, hogy a sztrájk idejére is biztosítja a jogszabályoknak megfelelő elégséges szolgáltatást.

120 perc sztrájk

A Volánbusz Zrt.-nél működő szakszervezetek egyike, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) hirdette meg a 120 perces munkabeszüntetést, miután a kollektív munkaügyi vitában folytatott egyeztetések nem vezettek eredményre.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Béremelésért harcolnak

A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról, hogy a buszsofőrök idén és jövőre is húsz-húsz százalékos alapbéremelést szeretnének kiharcolni, mert a mostani 1650 forintos órabért megalázóan alacsonynak tartják.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elégséges szolgáltatás

A jövő keddi, 14 és 16 óra közötti kétórás figyelmeztető sztrájk idejére is biztosítja a jogszabályoknak megfelelő elégséges szolgáltatást a Volánbusz Zrt. – közölte a társaság.

Tájékoztatást adnak

A figyelmeztető sztrájkhoz a többi érdekképviselet nem csatlakozott, a társasága törvényben foglaltaknak megfelelően biztosítja a szolgáltatásokat, az esetleges menetrendi változásokról két nappal a sztrájk megkezdése előtt tájékoztatják az utazóközönséget – írták.

Több járat is közlekedhet

Hozzáfűzték, hogy a meghirdetett menetrendhez képest jóval több járat is közlekedhet, ha az érintett járat autóbusz-vezetője felveszi a munkát.

Nyitottak a párbeszédre

A közleményben hangsúlyozták: a Volánbusz Zrt. mint felelősen gondolkodó és cselekvő, kiszámítható, biztos hátteret nyújtó munkáltató nyitott a párbeszédre.

Teljesítik a korábbi bérmegállapodást

A társaság maradéktalanul betartja, hiánytalanul teljesítette és teljesíti a továbbiakban is a szakszervezetekkel kötött, három évre szóló bérmegállapodást, amelynek köszönhetően folyamatosan emelkedő bérekkel és javuló munkakörülményekkel számolhatnak a dolgozók – fogalmaztak.

10+5 százalékot emelnek

A MÁV-Volán-csoport 2021-ben 200 ezer forint SZÉP-kártya juttatást fizetett minden munkavállalónak, 2022-ben 10 százalékkal emelte, 2023-ban pedig további 5 százalékkal fogja emelni a béreket – sorolták.

Javítják a munkakörülményeket

Júliusban előrehozott, egyszeri, egyösszegű kifizetésben részesült a vállalatcsoport minden munkavállalója. A Volánbusz tavaly nagyszabású rekonstrukciós programot is indított a munkahelyi pihenő- és étkezőhelyiségek felújítására, a munkakörülmények további javítása érdekében.

1800 új jármű

A 2018-ban indított jármű-fiatalítási program keretében pedig eddig már mintegy 1800 új jármű állt szolgálatba – áll a közleményben.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció