Tanárok és diákok takarítanak egy gödöllői szakképző iskolában, mert nincs takarító. A feladatot korábban ellátó cég azért bontott szerződést az iskolát fenntartó szakképzési centrummal, mert kevesellték a munkájukért járó díjazást.

Azt hitték kapnak pénzt

Egyik diák azt mondta, azért lett most elegük a pedagógusoknak, mert azt gondolták, ha már a korábban fizetett takarítási díjat úgysincs kinek adni, legalább szétosztják a tanárok között. Nem így történt – írja a Blikk.

Nem nyilatkozhatnak

Kedden a déli órákban, a tanítás végén az iskolából távozó diákok bizalmatlanul fogadták az újságírót. Volt, aki elárulta, megtiltották nekik, hogy bármit is kikotyogjanak a benti állapotokról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem mennek WC-re

Mások közlékenyebbek voltak és elmondták, a WC-t aki teheti, inkább nem is használja, és nem csak azért, mert szappan, papírtörlő régóta nincs a mosdóban, hanem mert annyira piszkos.

Nem takarítják az illemhelyeket

A mellékhelyiség kitakarítására eddig nem kérték meg őket a tanárok, de nem is tűnik úgy, mintha bárki is elvégezné ezt a piszkos munkát. Épp ezért időnként már a folyosót is átjárja a latrinaszag.

A festők mossák fel a folyosót

A diák beszámolója szerint a szakiskola festő-mázoló szakos tanulói a folyosót szokták felmosni időnként, csak ezért nem eszi meg azt a kosz. Igaz, tisztítószer nem nagyon van az intézményben, így jobbára csak tiszta vízzel törlik a padlót. Papírtörlő néha van, de csak a tanárok szereznek valahogy, talán a saját pénzükből vásárolják.

Nem tudni mi lesz

Hogy meddig lesz így, azt a tanárok sem tudták megmondani az őket faggató tanulóknak. Úgy tudjuk arra kérték a diákokat, segítsenek nekik és egymásnak ebben a nehéz, de remélhetőleg csak átmeneti helyzetben.

Nem reagálnak

A Blikk az iskolát hiába kérdezte, az igazgatóságtól a szakképzési centrumhoz irányították a Blikket, onnan viszont egyelőre nem kaptak választ kérdéseikre.

Máshol fűtés nincs

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájában múlt hétfő óta nincs fűtés, mert elromlott a kazán. Az iskolában tanuló 110 gyereket először az iskola főépületébe helyezték át, de volt, aki szerint ott nem fértek el, más szerint a tanárok arra panaszkodtak, hogy nem volt tábla a teremben.

Kabátban tanulnak

Most hétfőn egy másik iskolába vitték a gyerekeket, viszont ott az intézmény egy használaton kívüli részére kerültek, amit addig nem fűtöttek. Emiatt hétfőn kabátban ültek a diákok és a tanárok az iskolában, kedden pedig újabb váratlan esemény történt: csőtörés volt a közelben, így nem volt víz az intézményben. A tankerület szerint az ideiglenes elhelyezés alatt is biztosítják a gyermekek zavartalan oktatását-nevelését.

Kiakadtak a szülők

Elmegyünk egy iskolából, ahol nincs fűtés, egy olyan iskolába, ahol nincs fűtés” – így foglalta össze a Telexnek a több mint egy hete tartó kálváriát egy szülő, akinek gyereke a székesfehérvári a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi úti tagiskolájába jár. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Váci SZC Madách Imre Technikum és Szakképző Iskola Gödöllő Facebook oldala