Csütörtöktől újra a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai, emellett változások lépnek életbe a 3-as metró és több buszjárat közlekedésében.

A 3-as metró

A társaság szerdai közleménye szerint változik a 3-as metró megállási rendje a Göncz Árpád városközpontnál: minden nap üzemkezdettől 13 óráig a szerelvények a Kőbánya-Kispest irányú peronra érkeznek, és onnan is indulnak vissza Újpest-központ felé. Délután egy órától üzemzárásig pedig a vonatok továbbra is az Újpest-központ irányú peronhoz érkeznek, majd onnan indulnak visszafelé. Így az észak felől metróval érkező és a belváros felé átszálló utasok, illetve az 1-es villamosra Kelet-Pest és Dél-Buda irányába átszálló utasok gyorsabban és kényelmesebben közlekedhetnek – fűzték hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több busz menetrendje módosul

Módosul a 93-as, a 93A, a 132E és a 136-os buszjáratok menetrendje: az autóbuszok összehangolva indulnak szeptembertől, ezzel Kőbánya-Kispest és az Üllői úti lakótelep, illetve a Havanna-lakótelep között kedvezőbb, ütemes kiszolgálást biztosít a BKK.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A 123-as busz

A 123-as busz közlekedési rendje igazodik a soroksári IKEA nyitvatartásához: a késő esti órákban, a lakberendezési áruház nyitvatartási idején kívül a buszok csak Soroksár, Auchan áruházig közlekednek.

Csuklós járművek

Az Örs vezér tere és Árpádföld között közlekedő 31-es buszjáraton hétköznapokon ezentúl csuklós járművek közlekednek az utasforgalmi igényekhez igazított menetrenddel.

Gyorsjárat

Újraindul a 254M gyorsjárat a 18. kerület és a Boráros tér között, valamint csúcsidőben gyakrabban indul a 79M trolibusz. A járatok tanítási időszakban érvényes menetrendje, illetve minden, csütörtöktől módosuló menetrend a BKK oldalán érhető el.

Változik az üzletszabályzat

Szeptembertől változik a BKK üzletszabályzata is, amelynek részletei érvénybelépést követően megismerhetők a társaság weboldalán.

Az utazás megtervezése

A járatok tanítási időszakban érvényes menetrendje a BKK oldalán érhető el. Az utazás megtervezéséhez továbbra is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Így halad a Citadella felújítása, elképesztő, hogy mire bukkantak a munkálatok során – Videó

Kiemelt kép: BKK