A tavalyi évhez hasonlóan idén is lezárásokkal kezdődik a tavasz. A bezártságot ugyan sokan nehezen élik meg, ám ilyenkor alkalom adódik arra, hogy a régen halogatott kisebb-nagyobb javításokat végrehajtsuk a ház körül. 

Nem csak ipari környezetben keletkeznek makacs szennyeződések

Van, aki egy teljes felújításnak áll neki, akad, aki csak apróbb javítgatásokba kezd, míg mások a kertet teszik rendbe, esetleg kerítést festenek. De a technika szerelmesei is megtalálják a maguk tevékenységét. Autók, motorbiciklik és kerékpárok vagy épp a háztartási gépek helyrehozására is lesz idő.

Ezek a munkálatok nem kis kosszal járnak, és sokszor napokig sikálhatjuk a kezünkről a tanújeleit: olaj- és zsírfoltok, makacs ragasztó- és festékmaradványok, esetleg korom. Hiába az alapos szappanos kézmosás, vannak olyan anyagok, amelyek ellenállnak a hagyományos kézmosásnak, és csak napok múltán tűnnek el a kezünkről. Ha speciális kézmosót használunk, figyelni kell arra, hogy bőrbarát is legyen egyben.

Kézhigiénia nagy szennyeződéssel járó munkálatok előtt és után

Mielőtt nekilátunk a munkának, és feltételezzük, hogy nem tiszta kézzel fogunk végezni, érdemes előtte egy speciális kézvédő krémet használni, amely védőréteget képez a bőrön a káros anyagokkal szemben. A munkavégzést követően könnyebb lesz a tisztítás is, és még a kórokozók dolgát is megnehezíti, ha a bőrön keresztül próbálnának bejutni a szervezetünkbe.

A munkálatok befejeztével pedig számos kéztisztító közül választhatunk attól függően, hogy milyen anyaggal dolgoztunk. Van külön olyan tisztító, amely a tintát, festéket és lakkot távolítja el hatékonyan, míg mások az olaj- és zsírfoltokat.

Ha a ház körül műhelyünk is van, nem árt elgondolkozni azon, hogy a kéztisztítóknak és kézápolóknak adagolókat helyezzünk fel. Praktikus és higiénikus megoldás, ha nem a házban mossuk le a makacs szennyeződéseket magunkról.

A munkálatok befejeztével pedig használjunk kézkrémet, hogy ápoljuk a megviselt bőrt.

A környezet tisztántartására

Akármilyen munkát is végzünk a ház körül, lesznek olyan szennyeződések, amelyeket a drogériákban kapható háztartási tisztítószerekkel nem mindig lehet teljes mértékben eltüntetni. Azonban a professzionális tisztításhoz sem mindegy, hogy milyen tisztítószert használunk

Részesítsd előnyben azokat, amelyek teljes mértékben lebomlóak, ám ez a hatékonyságukat cseppet sem csökkenti. A környezetvédelmen felül a tisztítani kívánt anyagok védelme is fontos. Ha olyan terméket választasz, amely környezetbarát, valószínű, hogy a felületet is kíméletesen fogja tisztítani, legyen az csempe, padló vagy falfelület.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!