Megütöttek és megrugdostak egy diákot egy osztálykiránduláson. A gyermek édesapja nem érti, hogy a tanárok miért nem avatkoztak közbe. A hetedikes fiút annyira megviselték a történtek, hogy ki kellett venni a 16. kerületi iskolából.

Megtámadták az osztálytársukat

A fiú osztályfőnöke október elején tájékoztatta az édesapát arról, hogy a június 8-i osztálykiránduláson, az állatkertben három fiú osztálytársa rátámadt fiára. Ketten meglökték, egyikük megütötte, és amikor a földre került, rugdosni kezdték.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megváltozott a viselkedése

„Otthon azt vettük észre, lassabban készült reggelente, a leckéje írása közben elkalandozik a figyelme” – mondta a Borsnak D. István, Marci édesapja. – Sejtettük, hogy az iskolában történt valami, de hiába kérdezgettük a fiamat, nem mondott a bántalmazásról semmit.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ment a nyári táborba

A fiú nem akart elmenni a nyári táborba, szeptemberben pedig nem olyan kedvvel ment iskolába, mint ahogy azt az elmúlt években tette. Végül október negyedikén reggel mondta azt, hogy nem bír bemenni többé abba az iskolába.

Beszélgetés az osztályfőnökkel

A szülők nem értették, hogy gyermekük miért nem akar iskolába menni, így időpontot kértek az osztályfőnökétől. Ő ekkor tájékoztatta őket a történtekről.

Szégyellte a történteket

A sokkoló történet után leültünk beszélgetni a fiunkkal. Elmondta: szégyellte, hogy osztálytársai megverték. Azt sem akarta, hogy felvegyük a kapcsolatot a bántalmazó, zaklató fiúk szüleivel, félt a retorziótól

Nem akart iskolát váltani

Az is kiderült, ő egy évvel az általános iskola előtt nem akart iskolát váltani. Nem akarta, hogy gyávának tartsák.

Betelt a pohár

Az atrocitások folytatódtak ebben az évben is, végül eljutott arra a pontra, hogy nem tudja ebben a 16. kerületi iskolában folytatni, így kivettük az iskolából. Most másik intézményt keresünk neki, és szüksége van pszichológus segítségére is…

Az apa kérdései

Az apa azt mondja: ha az esetet az osztályfőnök és helyettese is látta, miért nem értesítették a szülőket a történtek után az iskolából és miért nem indult vizsgálat a bántalmazók ellen?

Támadás a budai technikumban

A BudaPestéskörnyéke hírportál is írt arról, hogy október 10-én egy sérült fiatalt vittek kórházba, miután az 1. kerület egyik középiskolájában éles eszközzel támadt rá egyik osztálytársa. A 18 éves fiatalt az egyik osztálytársa szúrta nyakon.

Kamaszoknál gyakori a bántalmazás

A szakemberek szerint a kamaszok körében gyakori az iskolai bántalmazás. Az áldozatok ugyanakkor megalázva érzik magukat, ezért nem beszélnek róla. Szégyellik, ami történt, ezért inkább elfojtják magukban. Emiatt mindenképpen ajánlott pszichológushoz fordulni.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció