Állatkínzó ellen indítottak eljárást az erzsébetvárosi rendőrök. A 46 éves gyanúsított víz nélkül tartotta macskáját egy hordozóban a tűző napon.

Hordozóban volt a macska

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei egy bejelentés kapcsán mentek a Bethlen Gábor utcába 2022. június 24-én ahol egy kéregető nőt találtak, akinél egy macska volt egy hordozó dobozban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rossz állapotban volt a cica

Az állat láthatóan rossz, legyengült állapotban volt. A hordozóban nem volt még víz sem, amiből a nagy melegben ihatott volna. A járőrök igazoltatták és a kerületi kapitányságra előállították a 46 éves M. Victoria román állampolgárt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Majdnem elpusztult

A nyomozók a macskát lefoglalták és átadták az Állatvédő Liga munkatársainak, az elsődleges állatorvosi vélemény szerint az állat nem megfelelően táplált, és a tűző napon, az aszfalton való tartás a kiszáradásához, és akár elpusztulásához vezethetett volna.

Állatkínzás

M. Victoriát a nyomozók állatkínzás vétsége miatt hallgatták ki. A 46 éves nő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet, számolt be róla honlapján a rendőrség.

Februárban a nyílt utcán rugdosta a kutyáját egy nő

A Kékvillogó számolt be arról az esetről, amikor a nyílt utcán rugdosta és rángatta a kutyáját egy nő Budapesten.

Megpróbált elszköni

Mint megírtuk az esetről bejelentés érkezett a rendőrséghez, amikor az egyenruhások kiértek a helyszínre, az állatkínzó megpróbált elfutni előlük, de végül elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

Magára hagyta a macskáit

BudapestKörnyéke.hu számolt be róla, hogy az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket, az eset még január végén történt.

Túlélők

Két állat még életben volt, amikor kinyitották a lakást, bár nagyon legyengültek, ők esélyt kaphattak egy új életre.

Az önkormányzat szólt

Mint akkor a portál megírta a 7. kerületi önkormányzat szólt a rendőrségnek január 20-án, hogy az egyik kerületi ingatlanban több macska tetemét találták meg. A rendőrség helyszíni szemlét tartott, és akkor találták meg a két még élő állatot is.

Elismerte, de szerinte a macskák elvadultak

A lakás korábbi gazdáját, a nőt gyanúsítottként hallgatták ki. Állatkínzás miatt kérdezték. Elismerte, hogy otthagyta a macskákat és sajnálja a történteket.

Nem volt kire bíznia őket

Azt mondta a rendőröknek, hogy nem volt kire bíznia az állatokat, befogásukra pedig nem volt mód, mivel elvadultak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels