A Budapesti 18. és 19. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 47 éves férfival szemben, aki idén februárban az egyik budapesti metróállomáson, egy kerekesszékben ülő, mozgáskorlátozott férfitől vette el a járást segítő botját és a mobiltelefonját.

Kerekesszékes volt az áldozat

A vádirat szerint a vádlott 2022. február 18-án, délelőtt, a 19. kerületben, a Kőbánya-Kispest metróállomásnál lévő, az állomást és a mellette lévő bevásárló központot összekötő függőfolyosón figyelt fel a kerekesszékben ülő sértettre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éppen aludt

A mozgáskorlátozott férfi egy korábbi sérülése miatt aktuálisan járásképtelen volt, és éppen aludt. A vádlott odalépett a sértetthez, először megtámaszkodott a kerekesszéke mellett, majd megragadta a járást segítő botját és elvette tőle.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felébredt

A férfi időközben felébredt, és észlelte az elvételt, amit számon is kért a vádlottól, majd ezután telefonálni akart. A férfi ezt látva, kivette a sértett kezéből a pár ezer forint értékű mobiltelefonját is, majd azzal és a bottal együtt távozott a helyszínről.

Börtönt kértek rá

A Budapesti 18. és 19. Kerületi Ügyészség a 47 éves férfit kifosztás bűntettével vádolja. A kerületi ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben korábban, egy másik ügyben, lopás miatt kiszabott próbára bocsátást szüntesse meg, a két ügyet egyesítse, és a vádlottat halmazati büntetésként végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, közölte honlapján az ügyészség.

Videón a döbbenetes eset:

A villamoson alvó utasokat fosztottak ki

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a napokban a Budapesti 2. és 3. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy büntetett előéletű 34 éves román állampolgárságú férfival szemben, aki idén tavasszal, a 4-6-os villamoson több alvó utast is kifosztott, tőlük pénztárcát, illetve mobiltelefonokat tulajdonított el.

A 4-6-oson garázdálkodott

A vádirat szerint a vádlott 2022. április 10-én hajnalban a 4-6-os villamoson, a Margit-sziget és Margit-híd budai hídfő megállója között felfigyelt egy alvó utasra. A vádlott kihasználta a férfi védekezésre képtelen állapotát, benyúlt a kabátzsebébe és onnan eltulajdonította a sértett pénztárcáját, amelyben a férfi személyes okmányai, bankkártyái, továbbá 150.000 forint készpénz és némi valuta volt.

Többször is lecsapott

Hat héttel később, 2022. május 22-én hajnalban a vádlott ismét kifosztotta egy alvó utastársát a villamoson. A Margit-híd budai hídfő és Mechwart-liget megállók közötti szakaszon leült az alvó férfival szemközti ülésre, majd kivette a sértett kezében tartott 70.000 forint értékű mobiltelefont, amit zsebre tett, majd távozott.

Mobilt lopott

Pár nap múlva, 2022. május 25-én pedig a Jászai Mari tér és a Margit-híd szigetbejáró közötti útszakaszon lépett oda egy alvó férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kiemelte a sértett mintegy 460.000 forint értékű mobiltelefonját.

Különös visszaeső

A Budapesti 2. és 3. Kerületi Ügyészség a hasonló bűncselekmények miatt korábban már büntetett 34 éves férfit, mint különös visszaesőt, 3 rendbeli kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Letartóztatták

A kerületi ügyészség emellett arra is indítványt tett, hogy a bíróság a vádlottat határozott időre utasítsa ki Magyarország területéről. A férfi jelenleg is letartóztatásban van, írtuk meg november végén.

Kamera is rögzítette

Az  április 10-ei és a május 22-ei cselekményeket biztonsági kamera is rögzítette. Az első esetnél az is látható, hogy egy másik utas észleli a bűncselekményt és ezért felébreszti a sértettet, hogy figyelmeztesse. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Metrósínek közé gurult egy kerekesszékes utas Budapesten, a mentők a peronon élesztették újra a mozgássérültet

Kiemelt kép: police.hu videorészlet