Pár hete derült ki, hogy Tompos Kátya, súlyos betegségben szenved. A színésznő egy speciális gyógykezelésre várt, amelynek olyan magas a költsége, hogy azt már Kátya családja nem tudta kifizetni. Ezért fogtak össze a színészek. A jótékonysági gálán közel 700-an vettek részt a Szegedi Nemzeti Színházban.

Meghalt Tompos Kátya

A jótékonysági est után néhány nappal meghalt a színésznő. Megfázás tünetekkel került kórházba, azonban állapota három nap alatt annyit romlott, hogy a szervezete már nem bírta a harcot a betegséggel. Básti Juli, a színésznő jó barátja azt mondta, ő még el tudott búcsúzni Kátyától. Halála előtt egy nappal bement hozzá a kórházba, de akkor már nem volt magánál. Morfiumot kapott és légzéssegítőre is szüksége volt. Básti Juli szerint akkor már tudták, hogy közel vég.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Visszautalják a pénzt

Tompos Kátya kezelésére ugyan összegyűlt a pénz, sajnos már nem élte meg, hogy az adományokból sor kerüljön a külföldi gyógykezelésére. Hétfőn,  a Fábián Juli Emlékalapítvány, amely elindította a gyűjtést, ezt írta:  “Aki szeretné visszakapni a közelmúltban elhunyt Tompos Kátya gyógykezelésére szánt adományt, vagy annak egy részét, visszautalják számára”. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Zenészek megsegítésére költhetik a pénzt

„Alapítványunk alapszabálya szerint a számlánkon megmaradt összeget a továbbiakban beteg, vagy nehéz helyzetben lévő zenészek és zeneipari háttérmunkások támogatására fordítjuk. Más karitatív célokat nem támogathatunk, valamint más szektorban dolgozó személyek segítésére nincs módunk” – írják a közleményben.

Itt kell jelentkezni 

A visszatérítési igényt az adományozónak emailen kell jeleznie az [email protected] címre, név, bankszámlaszám és az összeg megjelölésével (ezeknek meg kell egyezniük az eredeti utalás adataival). Arra is van lehetőség, hogy az adomány egy része az Alapítványnál maradjon, erről a szándékról szintén emailben várnak nyilatkozatot, egyértelműen megjelölve a visszatérítendő és az Alapítványnál maradó összeget.

Kátya végakarata

„Amennyiben Kátya végakaratának szellemisége bármilyen formában testet ölt és erre jogilag lehetőségünk van, támogatni fogjuk teljes együttműködéssel. A visszafizetési nyilatkozatok beérkezésének határideje július 15. A visszatérítés pontos dátumát az igények beérkezése függvényében állapítják meg, erről értesítjük az érintetteket” – áll a kommünikében.

Életrajza

Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten. 2001 és 2005 között a Színház és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára járt. Az egyetem elvégzése után 2005-2007-ben a József Attila Színház tagja volt, majd 2007-2008-ban a Bárka Színházban szerepelt. 2008 és 2018 között a Nemzeti Színház tagja volt. Országos ismeretségre tett szert a Vacka Rádió folytatásos mese hangjáték főszerepével.

Pályafutása

Énekes szerepei sorában fellépett többek között Goran Bregoviccsal, a Budapest Klezmer Banddel, Hrutka Róberttel, valamint a Söndörgő zenekarral Indiában is. 2013-ban Keresztül Európán címmel jelent meg első szólólemeze. Több filmben játszott főszerepet, látható volt a Valami Amerika 2-ben (2008), a Poligamyban (2009), a Köntörfalakban (2010), a Nőm, nejem, csajomban (2012), a Coming outban (2013), a Valami Amerika 3-ban (2018) vagy a Most van most (2019) című alkotásban.

Díjai

Munkásságát 2005-ben Máthé Erzsi-díjjal ismerték el. 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal, 2010-ben Junior Prima Díjjal tüntették ki. 2014-ben Jászai Mari-díjat kapott.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Tompos Kátya Zorán koncerten is fellépett

Kiemelt kép: Tompos Kátya – Forrás: