Több megyére és a fővárosra másodfokú riasztást adott ki az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.  

Másodfokú riasztás

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint a másodfokú riasztás Komárom-Esztergom és Nógrád megyére, Budapestre és Pest megye nagy részére, valamint Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Fejér és Heves megye több járására, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megye egy részére terjed ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Viharos szél

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: vasárnap országszerte lehet viharos szélre számítani, a lökések sebessége akár az óránkénti 100 kilométert is meghaladhatja. Az ilyen erejű szél faágakat törhet le, fákat dönthet ki, megbonthatja az épületek tetejét.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

FRISS!

Erre hívják fel a figyelmet

Hozzátették, hogy a házak környékéről érdemes összegyűjteni és fedett helyre vinni azokat a tárgyakat, amelyeket a szél felkaphat. Az erős szélben kidőlő fák elszakíthatják az elektromos vezetékeket. Aki ilyet lát, a 112-es segélyhívó számot kell hívnia.

Kidőlt fák

Mukics Dániel az OKF szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy országszerte 60 helyszínre riasztották a tűzoltókat a károk miatt, ebből 34 volt budapesti. Győr-Moson-Sopron megye két településén, Ikrényben és Mosonszentmiklóson templomtornyot rongált meg a szél, míg Budapest 1. kerületében egy fa az úttestre, a 21. kerületben személyautóra dőlt. Ugyanitt egy társasház tetejét bontották meg az erős lökések, a 23. kerületben pedig villanyoszlopot döntöttek ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szinte az egész ország narancs riasztást adtak ki:

Fotó: met.hu

127 km/órás szél a János-hegyen

Negyed tíz környékén mérték az orkánerejű széllökést. Bőven 120 km/óra fölötti lökést mért az Országos Meteorológiai Szolgálat negyed tíz környékén a fővárosban, ugyanis a János-hegyen 127 km/órás orkán tombolt, számolt be róla az Időkép.

Kiemelt kép: János-hegy- Forrás: Wikipédia