Az út szélén szülte meg egy édesanya a kisbabáját. A család állítása szerint 40 perc múlva értek ki a mentők, akik az apa szerint sértő módon jártak el velük szemben.

Az út szélén szült

A házaspár a Mohácshoz közeli Görcsönydobokáról indult el Szekszárdra, hogy az anya életet adjon a gyermeküknek, de Sombereknél a nő érezte, hogy beindult a szülés. Az apuka ezután tárcsázta a mentőket és tovább indult, ám félre kellett állnia, párja pedig az út szélén adott életet gyermeküknek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Ne csináljanak semmit”

A házaspár végig tartotta a kapcsolatot a diszpécserrel, aki arra kérte az apát, hogy ne csináljon semmit, majd végül mondta neki, hogy tegyék az anya mellkasára és takarják be a kicsit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Két mentőre vártak

Később kiderült, hogy a párnak két mentőt kellett várnia a mohácsi mentőállomásról: „Egy mentőben nem utazhat az újszülött meg az anyuka baleset miatt, ezért elküldték a két mentőt. Szinte egyszerre értek oda a helyszínre, a hívástól kb. negyven perc volt mire kiérkeztek” – mondta az édesapa.

 „Megalázó és sértő”

A családfő szerint a mentősök az emberségüket megalázó és sértő módon jártak el velük szemben.

Rendszerszintű a probléma?

Az anyát és a babát is Pécsre szállították végül, és a kicsi egészséges azóta is. A térség politikusai elmondták, hogy szerintük a probléma az, hogy Mohácson megszűnt a szülészet, valamint az sem túl jó, hogy a mentőknél is változott a rendszer – derült ki az ATV Híradó riportjából.

Autóban indult meg a szülés

A Budapestkörnyéke.hu írt arról néhány hete, hogy nem mindennapi helyzetnek lehettek szemtanúi a Csillaghegyi rendelő dolgozói, akik egy születendő kisbaba segítségére siettek a HÉV-megállóhoz: egy autóban beinduló szülésben kellett segédkezniük, amíg ki nem ért a mentő. 

Kereste azokat, akik segítettek

Egy apuka tette közzé az egyik óbudai Facebook-csoportban, hogy keresi azokat, akik a segítségükre siettek egy autóban szülés közepén és telefonon tartották a kapcsolatot a mentős diszpécserrel. Elsőként egy gyermekorvos ért a helyszínre lányával, majd később több doktornő is a születendő kisbaba családjához sietett. 

Mindenki jól van

Az édesapa a nagy zűrzavarban akkor senkiről nem tudott információt kérni, hogy később megköszönje, amit értük tettek, így a közösségi médiához fordult, hogy elmondja, mindenki jól van, és szeretné felvenni a kapcsolatot segítőikkel.

Megtalálták egymást

A hihetetlen szituáció közben végül a mentő is kiérkezett. Az eset után az internetnek köszönhetően a család és a rendelő dolgozói elérték egymást, így már van, akivel fel is vette a kapcsolatot az apuka. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció