Nem sokon múlott a tragédia a százhalombattai strandon, egy három éves kisfiú majdnem belefulladt a vízbe. A kicsi a testvérével és a nagypapájával volt a vízben, amikor megtörtént a baj.

Kicsúszott az úszógumiból

A Bors azt írja a nagypapa egy pillanatra vette le a szemét a gyermekről, aki ekkor kicsúszott az úszógumijából és lemerült a vízben. Az egyik jelenlévő nő, Brigitta az eset kapcsán elmondta, a pici végig ott úszkált mellettük, a nagypapa figyelt rá. „Mi elkezdtünk labdázni, miközben arra lettem figyelmes, hogy jön egy anyuka, aki hangosan kérdezgeti, hol van a gyerek…” – mesélte Brigitta, aki hozzátette:

Hol a gyerek?

„Ekkor kezdtem el én is jobban figyelni, és kiderült, hogy a nagypapa a nagyobbik gyerekkel kiment valamiért a medence szélére, a gyerekek anyja pedig egy percre ott hagyta őket, mondván, a nagypapa szemmel tartja őket” A kisfiú viszont valahogy kicsúszott az úszógumiból és elmerült a vízben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elkékülve lebegett

Az anyuka megállás nélkül kiabált, közben pedig megtalálták a gyereket, aki már elkékülve lebegett a vízen, ekkor többen is a segítségükre siettek.

Kicsin múlt a tragédia

„Szegénykém elkékülve lebegett a vízben… Gyorsan elindultam felé, de előttem egy férfi megfogta és kirakta őt a medence szélére. Az anyuka ekkor a karjába vette, megölelte őt és sírva kiabálta, hogy „meghalt a gyerekem!” A kisfiú teljesen el volt kékülve, szerintem egy perc múlva tényleg meghalt volna…” – magyarázta Brigitta, aki aztán odament, kivette az anyuka kezéből a gyereket, majd ráütött a hátára.

Hős

„Másodszorra elkezdte kihányni a rengeteg vizet, végül felsírt – árulta el a nő, aki gyakorlatilag megmentette a kisfiú életét.

Nem voltak ott a vízimentők

Brigitta azt is elmondta, a vízimentők még csak a közelben sem volt, a jelenlévők mind sokkos állapotba kerültek, a gyerek családja pedig érhető módon zokogott. „A vízimentőkön pedig felháborodtam, ugyanis legalább 15 perccel később értek oda a fiúhoz, pedig nekik ott kellene lenniük a medencénél…”

Sokkot kaptak

„Mindenki sokkos állapotban volt. A gyermek egész családja zokogott. Igazából a nagypapa egész végig figyelte őket, egyetlen egy percre vette le a gyerekről a szemét… Akkor történt vele mindez” – zárta gondolatait a nő, aki hála szerencsére nem történt tragédia. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Defibrillátorral ütötte le az úszómestert egy megháborodott férfi egy zuglói uszodában – videón a szürreális eset

Kiemelt kép: Százhalombattai strand – Forrás: YouTube