Csak egyetlen város tudta megelőzni Magyarország fővárosát az öreg kontinensen, világviszonylatban pedig csupán kettő.

Precíz felmérés készült

Budapest a harmadik lett azon a listán, ami azt vizsgálta, melyik a világ legbiztonságosabb nagyvárosai az egyedül utazó nők számára. Ezt a WyAway utazási portál métre fel, számolt be róla az Index. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért készült a kutatás

A nők nem minden esetben érzik biztonságban magukat akkor, ha egyedül kell utazniuk. A portál felmérése szerint a nők csaknem egynegyede mondott már le utazást azért, mert féltette a biztonságát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így készült a felmérés

A WayAway a világ nagyvárosairól készített felmérést azok biztonságossága kapcsán. Több mint 200 várost vettek górcső alá. A 30 legbiztonságosabb települést listába foglalták.

Alapos munkát végeztek

A portál munkatársai interjúkat készítettek helyi lakosokkal. Ezen felül friss biztonsági jelentéseket szereztek be több forrásból. Megvizsgáltak továbbá különféle biztonsági rangsorokat is.

Egy magazin ismertette az első három helyezettet

A Time Out magazin hasábjain jelent meg a lista. Budapest világviszonylatban az előkelő harmadik helyezést csípte meg. Egyetlen uniós ország nagyvárosa sincs Budapest előtt.

Ez a két város előzte meg Magyarország fővárosát

Az első helyre Izland fővárosa, Reykjavík került. Izland bár korábban fontolgatta a csatlakozást az EU-hoz, erre végül nem került sor, így kimondható, hogy Budapest a legbiztonságosabb nagyváros a nők számára az Európai Unión belül. A második ugyanis Puerto Rico fővárosa, San Juan lett.

Csak egyetlen Magyarországgal szomszédos ország nagyvárosa fért fel a listára

Hazánk szomszédai közül mindössze Ausztria fővárosa került be a legjobb 30-ba. Bécs a lista 16. helyét csípte meg, közvetlenül Hong Kong után és Doha előtt. A régióból még egy város került a legjobbak közé, Prága a 29. lett.

Ezek az uniós nagyvárosok vannak még a listán

Az EU tagállamai közül Spanyolország fővárosa, Madrid az 5. lett. A szintén spanyolországi Barcelona a 18. helyet kaparintotta meg. München a 8., Berlin a 10. a listán.

Növelni kellene a nők biztonságérzetét

A WayAway PR- és kommunikációs vezetője, Janis Dzenis azt mondta, hogy erkölcsi okokon túlmenően gazdasági okból is szükséges növelni az utazó nők biztonságérzetét. Elmondása szerint ugyanis ha egy utazási iroda garantálni tudja a női utazók számára a biztonságukat, akkor növelhetik a forgalmát.

A Time magazin listáján is előkelő helyen végzett Budapest

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Magyarország fővárosát az egyik legjobb hely között tartja számon a Time. Erről Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely büszkén számolt be közösségi oldalán. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív