Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta egy autóban rekedt egy 3 éves kislány csütörtök délután Budapesten. Édesanyja azonnal értesítette a rendőröket, akik betörték a kocsi ablakát, így szabadították ki a tűző napon lévő gyermeket.

Játéknak fogta fel

A Budapesti Rendőr-főkapitányság most a közösségi oldalán számolt be részletesen az esetről. Mint írták a rendőrök késlekedés nélkül szabadították ki a 3 éves kislányt. Szerencsére Jázminnak a haja szála sem görbült, sőt kétségbe sem esett, ő játéknak fogta fel a mentőakciót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az anyuka hívta a rendőröket

„A 3. kerületi Rendőrkapitányság járőrei augusztus 4-én délután négy órakor kaptak riasztást egy autóba záródott kisgyerekről. Perceken belül a helyszínre értek, ahol a kulcsát a saját utasterébe záró Mercedes mellett tájékozódtak a részletekről, majd megkezdték a beavatkozást.” – írják a posztban, melyből kiderül, az édesanya tett bejelentést a hatóságoknál, melynek során elmondta, kislányát foglyul ejtette a forró autó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lezáródott az autó

– A bejelentő nő elmondta, hogy lányát kötötte be az autó jobb hátuljában elhelyezett biztonsági gyermekülésbe, ez időre a kocsi kulcsát az egyik első ülésre tette le. Amint végzett a hevederek becsatolásával, becsukta kívülről az ajtót, az pár másodperc múlva automatikusan le is záródott – vázolta a történteket Szirmai Alexandra őrmester, járőr, aki társával, Varga Ferenc törzsőrmester, járőrparancsnokkal intézkedett a mentőakcióban.

Szirmai Alexandra, a mentésben résztvevő őrmester

Fotó: police.hu

Szerelőhöz indultak

– Az anyuka elmondta, hogy épp szerelőhöz indultak a kocsival, ezért annak pótkulcsa is az autóban volt, így nyilvánvalóvá vált, hogy azt valami más eljárással kell kinyitnunk. Az autó árnyékban állt, ettől függetlenül tisztában voltunk vele, hogy a felhúzott ablakok miatt az utasterében percről percre nő a hőmérséklet, túl sokat tehát nem tétovázhatunk. Szerencsénk volt annyiban, hogy a kislány egyáltalán nem volt megijedve; derűsen fogadta a kialakult helyzetet, nevetett, plüssállatkáját gyűrögette a kezében.

Nem reagált a kislány

A bejegyzésből kiderül, hogy a rendőrök előbb megpróbálták Jázmint rábírni arra, hogy csatolja ki magát a gyerekülésből, és nyissa ki belülről az ajtót. Ő azonban ezekre nem reagált érdemben, vélhetően játéknak fogta fel a szituációt, amiben édesanyja mellett most már kedves egyenruhások is részt vesznek, továbbra is jókedélyűen üldögélt az autóban.

Kapcsolódó:

A tűző napon álló autóba ragadt a 3 éves kislány Óbudán, rendőrök törték be a kocsi ablakát

Betörték az ablakot

A járőrök ekkor úgy döntöttek, itt az ideje a tettleges beavatkozásnak. Varga törzsőrmester vállalta magára a munka fizikai részét, és a kislánytól legtávolabb eső ponton, a bal első ablakon ütött lyukat a nála lévő üvegtörő fémkalapáccsal. Jázmin csak ekkor rőkönyödött meg egy kicsit, ám továbbra is szépen helytállt, nem sírt, amikor a rendőrök a pókhálósra tört biztonsági üvegen rést nyitva benyúltak, és kinyitották az ajtót.

Nem történt nagy baj

Mivel csak percek teltek el, a kislányon enyhe kipirultságon kívül semmiféle elváltozás nem látszott, így mentőt sem hívtak hozzá. A zsaruk gyors helyzetfelismerő képességének és profi válságmenedzsmentjének köszönhetően a kaland végül jól végződött, anyagi káron kívül más veszteség nem keletkezett, az autót tulajdonosa eljuttatta a javítóműhelybe, ahol az előzetesen tervezett munkákhoz egy ablakpótlás társult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából – Forrás: YouTube