Immáron tizedik alkalommal készítette el a Forbes magazin azt a listát, amelyen “A legértékesebb magyar celebek” szerepelnek. Ezúttal azonban nem húsz, hanem negyven nevet tartalmaz a lista, amelyet a jubileum alkalmával bővítettek ki. A tavalyi évhez hasonlóan ismét Majka végzett az élen.

Duplázott Majka

Ahogyan tavaly, úgy idén is Majkát tartja a Forbes a legértékesebb hazai celebnek. Mögötte Sebestyén Balázs végzett, aki csak hajszállal maradt le. Majka a sajtóemlítések és az online jelenléte révén tudta maga mögé utasítani riválisát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengeteget szerepel Majka

Majka a TV2-n rendszeresen szerepel főműsoridőben. Gyakran cikkezik róla a bulvársajtó is. Korábban azt tervezte, néhány hónapot Las Vegasban fog tölteni, végül azonban csak egy hónapig maradt Amerikában, majd hazatért. A közönségnek így nem kellett sokáig nélkülöznie a népszerű sztárt, aki a lista élén maradt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A dobogó harmadik fokát egy hölgy foglalja el

Rúzsa Magdi lett a lista harmadik helyezettje. A rádiókban rendszeresen játsszák az énekesnő slágereit, hosszú ideje rendkívüli népszerűségnek örvend Magyarországon. Elmegyek című dalát már 2,5 millióan látták a YouTube-on.

Ők a további helyezettek

Rúzsa Magdit Ördög Nóra követi a listán. Az ötödik helyen Istenes Bence neve található, aki egy helyet előrelépett, csakúgy, mint Hosszú Katinka. Rengeteg helyet javított Csobot Adél, aki legutóbb még huszadik volt, most már a kilencedik.

A zeneipar szereplői közül sokan vannak az élmezőnyben

A Valmar, azaz Valkusz Milán és Marics Péter duója a tizenharmadik a celeblistán. Marics Péter korábbi prája, Tóth Andi a 20., míg Azariah a 23. Ők debütálóként szerepelnek a legértékesebb celebek rangsorolásában.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez nem értékítélet

A magazin hangsúlyozza: pusztán a celebek üzlet- és márkaértékéről van szó, és nem értékítéletet kívánnak mondeni felettük. Ez a lista segíthet a vállalatoknak eldönteni, kihez érdemes fordulniuk, ha népszerűsíteni szeretnék egy terméküket vagy szolgáltatásukat. Egy műsor nézettségén is nyilvánvalóan nagyot dobhat, ha a lista élmezőnyéből sikerül meghívni valakit.

Így rangsorolják a celebeket

A hírességekhez egy úgynevezett Forbes-Celebindexet (FCI)-t rendelnek. Ennek megállapításakor figyelembe veszik az adott celebritás általános ismertségét, média- és online jelenlétét. Számít a kedveltsége, a pénztermelő képessége egyaránt. Összesen hat kategória összesítésével alakul ki az FCI.

Reprezentatív felmérés is készült

A Forbes nem csak a saját kutatását, hanem az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. által végzett reprezentatív felmérést is felhasználta. A celebek aktivitását, követettségét és elérését a SentiOnline médiafigyelő platformmal valamint a HypeAuditoral közösen monitorozták.

Érdekességek a lista kapcsán

Borbás Marcsi ugyan az összesített versenyben a nyolcadik helyet érte el, ő lett azonban a legkedveltebb és leghitelesebb híresség a közönség szavazatai alapján. Rúzsa Magdi e tekintetben a második, a harmadik pedig Zséda. Kiderült, hogy a pénztermelő képessége Kasza Tibinek a legjobb. Schobert Norbi ugyanakkor a tavalyi 19. helyét követően idén nincs a legértékesebb 40 celeb között sem. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Majka