Nem nyugszanak bele abba a fővárosi taxisok, hogy szerintük szabálytalanul folytatja tevékenységét Budapesten a Bolt. Az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint jelenleg versenyhátrányban vannak a budapesti taxisok.

Kiderült, miért zavarja a taxisokat a Bolt

A Bolt azt állítja, hogy az uniós adószabályozásnak megfelelően mindent szabályosan végez a működését illetően. Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke viszont úgy véli, hogy egy szolgáltatásnak abban az országban kell adóznia, ahol tevékenykedik, mondta a Blikk számára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a taxisok célja

Metál Zoltán elmondta, a taxisok már léptek is ebben a kérdésben. Ugyanakkor hangsúlyozta a friss interjúban, hogy a céljuk nem az, hogy háborúzzanak. Csupán tisztességes versenyt szeretnének.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így áll most az ügy

A fővárosi taxisok elküldték a problémáikat a Pénzügyminisztérium, az adóhatóság és a kormányhivatal számára is, csakúgy, mint a főpolgármesteri hivatalnak. Metál Zoltán azt mondta, hogy jogkövető polgárként várják a válaszokat.

Ebben reménykednek a taxisok

Abban bíznak a fővárosi taxisok, hogy igazat adnak nekik. Most a hivatalos szervek fogják elvégezni a vizsgálatot reményeik szerint. Ők fognak dönteni arról, hogy a Bolt idehaza jogszerűen működik-e.

Ez lenne a cél

Metál Zoltán rátért a tárgyra: azt szeretnék, ha a Bolt idehaza áfával együtt számlázna. Amíg ez nem történik meg, addig meglátása szerint a Bolt védjeggyel ellátott autók sofőrjei versenyelőnyben maradnak.

Ezek is érdekelhetnek!

Elárulta, hogy készülnek-e taxisblokádra

Az Országos Taxis Szövetség elnöke nem helyezett kilátásba taxisblokádot, nem is gondolja, hogy szerveződne ilyesmi. Állítása szerint “nem az ellenállás a cél”. Azt viszont elmondta, hogy ha a Bolt ebben a formában tovább működhet, az egy üzenet, és ebből le fogják vonni a megfelelő konzekvenciákat.

Rátért Metál Zoltán, hogy ez mit jelent a gyakorlatban

Metál Zoltán elmondta, hogy uniós tagállam uniós polgáraiként nekik is van lehetőségük arra, hogy megnézzék, hol a legkedvezőbb az adózás. Ezt követően kiszervezhetik a szolgáltatást, és kivihetik oda a cégeket és vállalkozásokat. Ettől még folytathatják itthon a taxizást.

Nyíltan áfacsalással vádolják a Boltot a taxisok

A taxisok azt állítják, hogy mivel a Bolt hazai leánycége külföldi partnernek szervezi ki a szolgáltatást, egy jogszabályi lehetőséget használ ki. Így történhet meg az, hogy olyan számlát bocsátanak ki, ami nem tartalmaz áfát. Így tehát a Bolt úgy tud kedvezőbb árakon üzemelni, hogy közben a költségvetésnek, ezáltal pedig közvetve a magyar adófizetőknek okoznak kárt.

Közös közleményt adott ki több budapesti taxis cég

A Bolt számlázási gyakorlata miatt a konkurens cégek egyértelműen versenyhátrányban érzik magukat. Ezért összefogtak, és kiadtak egy közös közleményt is. Ezt a 6×6 Taxi, Best Taxi, City Taxi, Főtaxi, Független Taxisok képviselői, GO Taxi, MB Elit, Taxi4, Taxisok Világa Magazin, TELE5 taxi és a TAXIM is aláírta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bolt taxi – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu