Egy kisebb vagyont hagyott a budapesti állatkert alapítványára egy nő. A pénznek van helye: felújítják belőle a madarak szaporítására használt épületet is többek között. A nő ugyanis rajongott a papagájokért.

Nagy összegű felajánlást kapott a budapesti állatkert

A fővárosi állatkert alapítványa komoly adományban részesült. Egy nő, aki élete során rendszeresen örökbe fogadott több állatot is az állatkertből, a halála előtt 120 millió forintot hagyott az állatkertre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt ismeretlen az állatkerti dolgozók számára a nő

“Örökbefogadó volt, támogatója az állatkertnek. Bejött az irodába, örökbe fogadott egy papagájt, aztán valamivel később egy tigrist, de aztán megint egy papagájt. Legtöbbször papagájt fogadott örökbe, mi úgy is neveztük el, hogy a papagájos néni” – mondta az RTL Híradó számára Montsó Éva, az Állatkerti Alapítvány elnöke.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez a hagyaték sorsa

A nő hagyatékában volt lakás, autó és értékpapír is. A pénzből ősszel a tojásrakásra és fészeképítésre használt részt is fel fogják újítani.

Megújul a kifutó

Az állatkerti alapítványnak adományozott pénzből újulhat meg a madarak kifutója. Az állatok egymás mellett ülnek, sok időt töltenek együtt. Ez jelzi, hogy egymást választják.

A madarak maguk választanak párt

Sós Endre, a Fővárosi Állat- és Növénykert vezető állatorvosa elmondta, hogy a madarak, ahogy cseperednek, majd ivaréretté válnak, a természetben lezajló folyamathoz hasonlóan párt választanak maguknak. Ezek a párok kerülnek aztán kihelyezésre különböző európai tenyészprogramos állatkertekbe.

Ezek is érdekelhetnek!

Komoly munka folyik az állatkertben

A jácintkék arák például rengeteg törődést igényelnek. Vadon kevesebb mint 2000 példány él a világon. Ezért kiemelten fontos, hogy szaporodjanak.

Ez történik, ha az anyamadár nem fogadja el a fiókákat

A gondozók segítenek, ha az anyamadár valamilyen okból kifolyólag nem fogadja el a fiókákat. Kétóránként megetetik őket. Ez azonban egyáltalán nem olyan egyszerű feladat, mint elsőre az ember azt gondolná.

Ez a gondozók teendője

„Össze kell keverni a megfelelő turmix tápot, meg kell melegíteni a megfelelő hőmérsékletre. Se túl hideg, se túl meleg nem lehet” – mondta Molnár Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert körzetvezetője. Ezt követően meg kell etetni a kisállatokat, majd vissza kell őket tenni pihenni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az RTL riportja

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu