2022-ben visszatér a Sziget: a szervezők kedden bejelentették, hogy jövőre augusztus 10-től 15-ig várják a látogatókat az óbudai Hajógyári-szigetre.

Már javában tárgyalnak

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést” – idézte Kádár Tamás főszervezőt az MTI-hez eljuttatott közlemény. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Idén elmaradt

A Sziget fesztivál vezetői még májusban döntöttek úgy, hogy  a járványhelyzet miatti bizonytalanságok miatt, 2020-hoz hasonlóan idén sem lesz Sziget. A szervezők az utazás, a szállások, a vendéglátás és a védettségi igazolások körüli bizonytalanságok miatt határoztak úgy, hogy inkább a jövő évi Szigetre készülnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Két fesztiválmentes év

Kádár Tamás akkor elmondta, hogy a két fesztiválmentes év a szervezők, a rendezvényekhez kapcsolódó cégek és dolgozók életét nagyon megnehezítette, az iparág rengeteg szereplőjét, a zenészektől a vendéglátósokon át a technikai alvállalkozókig szinte ellehetetlenítette.

Ezt közölték Insagramon:

Balaton Sound és VOLT nélkül

Az ország két másik nagy könnyűzenei rendezvényét, a soproni Telekom VOLT-ot és zamárdi Balaton Soundot sem rendezték meg idén, ezek szervezői már március közepén bejelentették ezt.

Kapcsolódó:

Közös felelősség

“Mi, a Sziget szervezői, hisszük, hogy közös felelősségünk együttműködően, mindenki biztonságára törekedve átvészelni ezt a megterhelő időszakot, ezért a fellépőink, szervező és megvalósító csapatunk, valamint a TI biztonságotok érdekében az idei szezont még elengedve, 2022 nyarán fog újult erővel visszatérni a fesztivál.” – írták a szervezők egy korábbi posztjukan, még májusban.

A jegyek kérdése

“Ha 2020-as Sziget jeggyel rendelkeztek és szeretnétek részesei lenni a 2022. évi fesztiválnak, semmit nem kell tennetek – 2020-ra szóló jeggyetek automatikusan érvényes lesz 2022-re. Hűségeteket emellett Ajándék Kredittel is jutalmazzuk!
A jegybirtokosokat érintő további részletekről pedig emailben küldtünk tájékoztatást.” – tájékoztatnak a jegyekkel kapcsolatosan, végezetül pedig arra kérnek mindenkit, hogy tartsanak ki, mert nemsokára végre újra együtt ünnepelhetünk majd a Szabadság Szigetén, derült ki a korábbi bejegyzésből.

Tavaly is elmaradt

Mint ismert a Sziget Fesztivál a koronavírus járvány miatt már tavaly is elmaradt. Akkor már csak azért sem lehetett volna megtartani, mert érvényben volt a szabály, mely szerint tömegrendezvényt maximum 500 főig lehet rendezni.

Komoly anyagi károk

Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, és ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe” – mondta akkor Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. A helyzet nyilvánvalóan azóta csak súlyosbodott, hiszen mint kiderült idén is elmaradt a tömegeket, főként külföldieket megmozgató legnagyobb hazai fesztivál, ami elképzelhetetlen összegű bevétel kiesést jelent a szervezőknek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sziget Fesztivál