Az elsők között számoltunk be a maglóid vállalkozó, Pintér Gyula rejtélyes eltűnéséről még 2019-ben. A rendőrség és a vállalkozó testvére is biztosra veszik, hogy gyilkosság történt, azonban a holttest nem került elő. Most kiderült, hogy másfél évet sem töltött börtönben a vállalkozó eltűnése miatt elítélt férfi, nemrég kiengedték a börtönből. Közben a nyomozás folytatódik, speciális drónnal keresik az eltűnt férfi holttestét.

Rejtélyes eltűnés

Ahogy arról korábban már többször beszámoltunk, a luxusautók javításával foglalkozó Pintér Gyula 2019. május 10-én tűnt el a fekete Hummer terepjárójával és Répa nevű magyar vizslájával együtt. Az autó rejtélyes módon visszakerült a férfi házának udvarára, a kutyáját pedig Szlovákiában találták meg. Azóta semmit sem tudnak róla, a férfit a rendőrség eltűnt személyként keresi, a családdal együtt ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.

1 év 9 hónapot kapott

Az eltűnt férfi ismerőse, B. László segédkezhetett a holttest eltüntetésében, emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolással és állatkínzással vádolták meg. Tavaly nem jogerősen 1 év 9 hónap fogházra el is ítélték, de gyilkossággal egyelőre még az ötmillió forintos nyomravezetői díj ellenére sem tudtak meggyanúsítani senkit. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gyorsan megúszta

Most kiderült, hogy január 31-én a Fővárosi Ítélőtáblán a férfi mindössze 1 év 4 hónappal megúszta. Nem sokkal a tárgyalás előtt, január 23-án már ki is engedték a börtönből, így oda már szabadlábon ment be. Gyula szülei már elhunytak, a legközelebbi hozzátartozója a nővére, aki mindent megtesz, hogy kiderítse az igazságot.

Speciális drónnal keresik

„Borzasztó fájdalmat érzek, ami életem végéig elkísér” – mondta a Blikknek megtörten Pintér Ildikó, az eltűnt férfi testvére, majd így folytatta: „A gyilkossági ügy nyomozása továbbra is folyamatban van, a közeljövőben speciális drónnal fogják keresni a nyomozók Gyula holttestét.” Ildikót évek óta rémálmok gyötrik. Szerinte a testvérét elásták, de nem egy ember, hanem többen dolgoztak az eltűntetésén.

Kattant a bilincs

A most szabadult férfit, B. Lászlót először 2019. május 24-én tartóztatták le, amit négyszer hosszabbítottak meg. A bíróság aztán 2020. május 19-től szeptember 19-ig rendelte el a bűnügy felügyeletét. Ez azt jelentette, hogy B. László engedély nélkül nem hagyhatta el Gyömrő és Maglód területét. Azóta azonban teljesen szabadon mozoghatott, utazhatott. Egy ideig a bírósági tárgyalásaira is szabad emberként érkezett, csakhogy tavaly áprilisban egy rendőrségi akció során ismét kattant a csuklóján a bilincs. A gyömrői tanyájáról vitték el, miután egy autólopási ügybe keveredett.

Újabb tanút hallgattak meg 

„A család kérte, hogy a rendőrök hallgassanak meg engem, ugyanis nekem meggyőződésem, hogy a történtek mögött egy bűncselekmények elkövetéséből élő társaság állhat, amelynek tagjaival közel egy éve kerültem kapcsolatba. Sőt, az egyikük említést is tett nekem Pintér Gyula haláláról” – mondta a korábban a nyomozóknak egy veresegyházi férfi.

Csalás és hamisítás

A nyomozók által meghallgatott veresegyházi férfi – elmondása alapján – beszámolt arról, hogy miként ismerkedett meg a Maglód-Ecser környékbeli társasággal. „Többek között csalásból, hamisításból és emberek lehúzásából élnek. Elmeséltem a rendőröknek, hogy az ügyek között milyen összefüggések vannak, és ezekhez miként kapcsolódik Pintér Gyula eltűnése.” – mondta a férfi.

Csak a holttest érdekelte a rendőröket

Az egykori tanú csalódottan jegyezte meg, hogy az ok-okozati viszony, ami rámutathat a gyilkosság indítékára, nem nagyon érdekelte a nyomozókat. „Őket elsősorban az érdekelte, meg tudom-e mondani, hol lehet Pintér Gyula holtteste. Ezt azért sem értettem, mert világos, miként köthetőek össze a szálak. Kérdezősködtem is a vállalkozóval kapcsolatban a társaság tagjainál, aminek nem örültek. Az egyikük azzal fenyegetett meg, hogy úgy el tud tűntetni, hogy soha senki nem talál meg.”

Szörnyülködtek a nyomozók

A veresegyházi férfi szerint a nyomozók csak azon szörnyűlködtek a meghallgatás során, hogy milyen csapatról van szó. „Nekem viszont sokkal fontosabb lenne, hogy lépjenek végre az ügyben, illetve, hogy az egyes bűncselekményekkel kapcsolatos feljelentéseimet vegyék már végre komolyan” – hangsúlyozta még 2021-ben a veresegyházi férfi. Nem tudni, hogy azóta az általa elmondottakkal mennyit foglalkoztak a rendőrök.

Kiemelt kép: Pintér Gyula, a rejtélyes módon eltűnt maglódi vállalkozó