Kigyulladt a Semmelweis Egyetem egyik épülete. A Balassa utcában működik a pulmonológiai klinika, a tűzoltók nagy erőkkel oltják a lángokat.

Tűz a klinikán

Vasárnap délután tűz ütött ki a budapesti Semmelweis Egyetemnél. A területre számos tűzoltó egység érkezett.A 24.hu úgy tudja, a lángok egy átjárórészben csaptak fel a pulmanológiai épület hátsó részén. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ég az összekötőfolyosó

A tűzesetről szóló információt a katasztrófavédelem budapesti szóvivője is megerősítette. Kisdi Márk Máté elmondta, hogy a 8.kerületbe riasztották a tűzoltókat, akik három vízsugárral kezdték meg a mentést. Mint mondta, a két épületet összekötő zárt folyósón mintegy 40 négyzetméteren kapott lángra a berendezés.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ventilátorokkal védték az épületet

Annak érdekében, hogy ne öntse el a füst a kórház épületét, nagy teljesítményű ventilátorokat alkalmaztak. Az épület kiürítésére nem volt szükség.

Egyetemi tüdőgyógyászat

A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája a legnagyobb magyarországi egyetemi tüdőgyógyászati betegellátó intézmény. A légúti, tüdődaganatos, infektív tüdőbetegségek mellett kiemelt centrumként működünk interstíciális és autoimmun tüdőfolyamatok, alvászavarok, pulmonális hypertonia, szervtransztranszplantáltak pulmonológiai ellátásában -írja honlapján az egyetem.

Ebben az épületben keletkezett a tűz

Forrás: semmelweisegyetem.hu

Gyógyítanak és kutatnak is

„Intézményünkben nemzetközi szintű nem invazív légzésterápiás osztály, bronchológiai és jobb szívfél katéteres invazív diagnosztikus, komplex légzésfunkciós és ergospirometriai, mellkasi- és szívultrahang laboratórium működik. A betegellátás mellett az egyetem több karán, a doktori képzésben, középiskolások oktatásában vesznek részt a munkatársak. Tüdőgyógyászati témában számos klinikai és alapkutatásban vesz részt a klinika” – írja az egyetem honlapja. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció