Leégett egy tároló a pomázi állatmenhelyen kedden éjjel. A faszerkezetű, konyhaként működő épületben két gázpalack is felrobbant. A szentendrei hivatásos, valamint pomázi önkormányzati és szentendrei önkéntes tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet. Az ott lévő 25 kutyának szerencsére nem esett baja.

Négy vízsugárral oltottak

Leégett egy tároló a pomázi állatmenhelyen kedden éjjel. Az 50 négyzetméteres tároló teljes terjedelmében égett. A faszerkezetű, konyhaként működő épületben két gázpalack is felrobbant. A szentendrei hivatásos, valamint pomázi önkormányzati és szentendrei önkéntes tűzoltók négy vízsugárral oltották el a tüzet – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megúszták a kutyák

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a telepen lévő 25 kutyának nem lett baja, sikerült őket időben biztonságba helyezni. A konyha mögötti kennelekből mindegyik állatot kihozták. A Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesületnek már a reggeli órákban többen felajánlották segítségüket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kigyulladt egy ház Pomázon

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete kapta a riasztást, miszerint Pomázon, a Fűzfa utcában ég egy lakóház. Az egység két percen belül, öt fővel indult a helyszínre. Kiérkezésükkor már a tető nagy része égett. 

Négyórás küzdelem a lángokkal

A lángokat a szentendrei és a fővárosi hivatásos-, illetve a pomázi önkormányzati egységekkel közösen, több mint négy órás küzdelem végén sikerült teljesen elfojtani. A tűz okát még vizsgálják.

Összefogást kér a színész és a felesége

A Facebookon kért segítséget Kiss Ernő Zsolt és felesége, Nyári Darinka. A színész és felesége egy videót osztott meg a közösségi platformon, melyben követőiket arra kérték, hogy fogjanak össze. Ernő és Darinka a pomázi tűzesetre hívta fel követői figyelmét.

Felbecsülhetetlen a kár

A háromgenerációs ház Pomáz egyik zöldövezeti, de sűrűn lakott utcájában állt. A tűz hatalmas, gomolygó füstöt ás persze nagy ijedtséget okozott. A ház lakói szerencsére nem sérültek meg, ám hatalmas, egyelőre felbecsülhetetlen vagyoni kárt szenvedtek.

„Megpróbálunk segíteni”

A színész és színésznő páros is Pomázon lakik és elsősorban a hozzájuk hasonló művészekhez szóltak. „Kedves művészek, alkotók! Van, hogy beüt a sz*r, és most ez egy ilyen helyzet sajnos. Pomázon leégett egy kedves ismerősünknek a háza, ahol három generáció lakott együtt, és majdnem mindenük odalett. Megpróbálunk segíteni nekik a bajban, amennyire lehet” – kezdődik a bejegyzés.

Személyes kötődés

A bejegyzést számos civil és híresség is megosztotta, és kiderült, hogy utóbbiak közül személyes kötődés is van az érintett család felé, ugyanis Aigner Szilárd és Pártai Luca közös lányának egyik legjobb barátnője is ott lakott.

„Mindenünk odaveszett”

„Kedves ismerőseim, sajnos, október elsején tűz ütött ki a pomázi otthonunkban, és nagyon sok mindenünk elveszett. Egyelőre nem tudjuk, mennyi ingóságunk maradt. Kilencen éltünk itt, 3 lakásos nagy családi házban az idős nagyszüleinkkel és két kutyussal” – írta a közösségi oldalon a leégett ház egyik lakója, Lili. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció