Egyelőre a pontos részletek nem ismertek, csak az, hogy borzalmas tragédia történt a Pest vármegyei városban. Az egyenruhások még a helyszíni szemlét tartják.

Egy hívással indult minden

Szombaton, kora délután érkezett bejelentés a 112-es segélyhívószámra, ahol egy férfi jelentkezett a vonal túlsó végén. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azonnal elindult a nyomozás

Az illető közölte: megölte családját, majd öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínre riasztott egységek egy nő és egy gyermek holttestét, valamint egy vérző férfit találtak az albertirsai címen. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megkezdték a helyszíni szemlét, az adatgyűjtést, a történtek vizsgálatát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Helyszínelők a tetthelynél

A zsaruk őrzik

A kórházba vitt, 35 éves férfit jelenleg rendőrök őrzik – közölte oldalán a rendőrség. A Bors információi szerint egy katona lehetett az elkövető. Mostanában egyre több az olyan, a kriminalisztikában kiterjesztett öngyilkosságnak nevezett eset, ahol az elkövető jellemzően először családtagjaival, majd önmagával is végez.

Az albertirsai ház

Véget ért a házasság

Ez történt az aszódi, kettős gyerekgyilkosság esetében is, amelynek részleteiről mi is hírt adtunk. L. Tamás és a felesége házassága már hat-hét évvel ezelőtt megromlott. Az asszony két közös gyermekükkel 2018-ban költözött el a férjétől, majd 2019-ben kezdeményezte a házasságuk felbontását. A Gödöllői Járásbíróság tavaly áprilisban felbontotta a házasságot.

Így akart bosszút állni

A gyermekeket az édesanyjuknál helyezték el, azzal, hogy az apa kéthetente találkozhat személyesen a tinédzser lányaival.  Az elkövető a válás kimondása után elhatározta, úgy áll bosszút volt feleségén, hogy közös gyermekeikkel végez, majd öngyilkos lesz.

Előre kitervelt mindent

Tavaly május 20-án a két lány megérkezett az elkövető aszódi lakásába a kapcsolattartásra. Ezt megelőzően a férfi már baltát és munkáskesztyűt is vásárolt a tervezett cselekmény elkövetése érdekében. Továbbá végrendeletet és búcsúlevélként felfogható beadványt írt a válást kimondó bíróságnak.

Nem kegyelmezett nekik

Az este folyamán az elkövető két lánya külön szobákban nyugovóra tért. A vádirat szerint a férfi megvárta, amíg a gyermekek elalszanak, majd munkáskesztyűt húzott és magához vette a baltát. Ezután egymás után bement az alvó lányokhoz és fejükre, illetve felső testükre több ízben is lesújtott az eszközzel.

Vonat elé akart ugrani

A csapások következtében a lányok olyan súlyos sérüléseket szenvedtek el, hogy pár percen belül meghaltak, azt azonnali orvosi beavatkozás sem hárította volna el. Másnap Adácson megpróbált egy tehervonat alá ugorva öngyilkosságot elkövetni, de mentőhelikopterrel kórházba vitték és megmentették az életét.

Felelősségre kell vonni azokat, akik hibáznak

Az igazságügyi szakértői vélemény szerint a L. Tamás a tette és a vizsgálat időpontjában sem szenvedett kóros elmeállapotban, azaz beszámítható és büntethető. Magyarországon a statisztikák szerint hetente egy nő, havonta pedig egy gyerek hal bele a családon belüli erőszakba, és ezt nem lehet annyiban hagyni – írta akkor a lányok édesanyja.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Cikkünkben használt képeink forrása: MTI/Lakatos Péter.)