Budapest környékének hét legfontosabb városa közül négyben leváltották a választók a korábbi polgármestert. A győztes örül, a vesztes pedig csalódottan átadja a várost az utódjának. A leköszönő polgármesterek láthatóan lógó orral teszik ezt. Volt aki elegánsan csinálta és olyan is, aki sehogy.

A korábbi polgármesterek mandátuma az új polgármesterek megválasztásáig, praktikusan vasárnap éjfélig tartott. Az agglomeráció négy nagy vesztese, Érden T. Mészáros András, Szentendrén Vershegi-Nagy Miklós, Vácon Fördős Attila, míg Szigetszentmiklóson Szabó József lett. Mindannyian kormánypárti színekben akartak újra nyerni, de nem sikerült nekik.

Érden nem titok a csalódottság

Az agglomeráció legnépesebb városában Érden T. Mészáros András 10%-al kapott ki az utódjától, Csőzik Lászlótól. A korábbi polgármester nem titkolta a csalódottságát. Arról is beszélt, hogy végig kell gondolni, mit rontott el, hogy Érd lakosai többségében végül nem bíztak benne. A vele készült rövid interjút alább lehet megnézni. A korábban mindig dinamikus polgármester láthatóan nagyon letört, csalódott, érezhetően pocsék hangulatban van a videón.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szomorkás mosoly Szentendrén

Szentendrén Vershegi-Nagy Miklós 13%-al kapott ki Fülöp Zsolttól. A vesztes polgármester egy elegáns videóval azzal búcsúzott, hogy büszke arra a munkára, amit az elmúlt öt évben a csapatával végzett. Fejlődési pályára állították a várost, aminek gazdálkodását több mint 3 milliárdos lízingtartozással vették át. Ezt a tartozást rendezték. A várost 306 millió forintos egyenleggel adják át a most megválasztott új csapatnak. A korábbi videóin általában jókedvű ex-polgármester visszafogottan, tárgyilagosan beszél, a legvégén szomorkás mosoly látszik az arcán.

Szigetszentmiklóson pár sor született

Szigetszentmiklós korábbi polgármestere, Szabó József 6%-al kapott ki utódjától, Nagy Jánostól. A lecserélt polgármester nem volt túl aktív a Facebookon, most is csak egy rövid posztban köszönt el.

Vácon nagy a csend

Vácon Fördős Attila eddigi polgármester 12%-al kapott ki Matkovich Ilonától. A leköszönő polgármestertől semmilyen köszönetet, üzenetet, közleményt nem találtunk sem a Facebookon, sem a város hivatalos weboldalán.

Kiemelt kép: BPK illusztráció