A dunakanyari kikötőkben koncerteket hallgathatunk délután. Vácott lecsófesztivál, Pákozdon vadételek, Biatorbágyon virágkóstoló várja a gasztofanokat. Isaszegen utcazene, Érden utcaművészet, Gyálon Vörös István koncert szórakoztatja a közönséget. Budapesten az irodalomrajongóknak Dsida Jenő estet és József Attila sétát szerveznek.

Kikötőkoncertek a Dunakanyarban

Zenélő Dunakanyar kikötőkoncertek 16 órakor Zebegényben, 17.15-kor Nagymaroson, 18.30-kor Verőcén a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar és a Dunakanyar Szimfonikusok rézfúvós együttesei Művészeti vezető Sándor Bence.

Nemzetközi Vadgasztronómiai fesztivál Pákozdon

A Pákozdi Pagony Vadaspark és Arborétum ad otthont a 14. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak. A Fesztivál csodás természeti környezetben várja a gasztronómia szerelmeseit. Az esemény a természet és vadételek mellett színes programkínálattal, kézműves és gasztrovásárral, trófea bemutatóval, egész napos gyermekprogramokkal várja vendégeit.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Vadételek minden mennyiségben

VÖRÖS ISTVÁN zenekaros koncert

Dalok a PROGNÓZISTÓL napjainkig Gyálon az Arany János Közösségi Ház szabadtéri színpadán, Vörös István és zenekara előadásában. Koncert után az új “Anyu levelei” és a most megjelent “Így is lehet” albumok dedikálása!

Lecsófesztivál Vácon

Lecsó és lecsó jellegű ételek készítése bográcsban és egyéb szabadtéri főzőalkalmatosságokon. Lecsókóstolás, jó hangulat és élő zene a Váci Vendégvárók Egyesülete szervezésében, jótékonysági akcióval.

A téma az utcán hever Érden

Live street art Érden: BMX bemutató, élő festés, rap-cirkusz, air-track show és bemutató. Tomboló tömeg, duplaszaltók, lélegzetelállító páros emelések, rekord létszámú ember-átugrások és a katarzis!

Tyúkok a Ferenc téren

Pestbudai séták ezúttal József Attila nyomába ered: tyúkok a Ferenc téren, Freud és a napfény íze. SA séta a Gát utca 3.-ban, a József Attila Emlékhelynél indul és a résztveveők bebarangolják a költő életének jelentősebb helyszíneit, közben azt is felidézve, hogy hogyan nézhetett ki Ferencváros abban az időszakban, amikor Budapest lakossága mintegy háromszorosára növekedett.

Zenél az utca Isaszegen

12 órától koncertek, táncbemutató, tűzzsonglőr Isaszegen a Dózsa György utcában. Lesz hangszersimogató, kézműves vásár, eszem-iszom és fergeteges hangulat.

Dsida Jenő est a Petőfi Irodalmi Múzeumban

„…nyílt sebe vagyok a szíven szúrt világnak…” címmel A kivételes tehetségű költő, Dsida Jenő költészete elevenedik meg szombat este a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Az előadás a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat közös produkciója.

Őszköszöntő virágkóstoló Biatorbágyon

Szombat délután ehető virágok kóstolójára kerül sor a biatorbágyi Házikertészetben. Egyben megtekinthető a példaértékű biokertészet, kertészeti tanácsokat kaphatunk és gyönyörű növényeket vásárolhatunk.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: mahartpassnave.hu