Kilenc kutyát mentettek ki egy felforrósodott autóból Csepelen. A kölykök közül mindegyik valamilyen betegséggel bajlódott, néhányuk már a kiszáradás küszöbén állt, amikor rájuk találtak. A rendőrök lefoglalták az állatokat, a gazdák ellen pedig állatkínzás gyanúja miatt indítottak eljárást.

Járókelők hívták a rendőröket

A kilenc kutyus közül kettő csupán néhány hetes volt. Az autóban az ablakok kicsit le voltak húzva és rongyokkal is letakarták azokat, a jármű így is rövid idő alatt felforrósodott a kánikulában. Arra járók találták meg őket, akik azonnal hívták a rendőröket, illetve egy közeli kifőzdéből kértek vizet a kutyusoknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Karanténban vannak

A kutyák kaptak egy kis kozmetikai kezelést, valamint orvosi vizsgálatokon is átestek, és azóta már jobban érzik magukat; az Állatmentő Ligánál töltik karanténidejüket. Ha megkapták az oltásokat, örökbe lehet fogadni őket – derült ki az RTL Híradó riportjából.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Autóban rekedt a kislány

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta egy autóban rekedt egy 3 éves kislány csütörtök délután Budapesten. Édesanyja azonnal értesítette a rendőröket, akik betörték a kocsi ablakát, így szabadították ki a tűző napon lévő gyermeket.

Játéknak fogta fel

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán számolt be részletesen az esetről. Mint írták a rendőrök késlekedés nélkül szabadították ki a 3 éves kislányt. Szerencsére Jázminnak a haja szála sem görbült, sőt kétségbe sem esett, ő játéknak fogta fel a mentőakciót. 

 Az anyuka hívta a rendőröket

„A 3. kerületi Rendőrkapitányság járőrei augusztus 4-én délután négy órakor kaptak riasztást egy autóba záródott kisgyerekről. Perceken belül a helyszínre értek, ahol a kulcsát a saját utasterébe záró Mercedes mellett tájékozódtak a részletekről, majd megkezdték a beavatkozást.” – írják a posztban, melyből kiderül, az édesanya tett bejelentést a hatóságoknál, melynek során elmondta, kislányát foglyul ejtette a forró autó.

Lezáródott az autó

A bejelentő nő elmondta, hogy lányát kötötte be az autó jobb hátuljában elhelyezett biztonsági gyermekülésbe, ez időre a kocsi kulcsát az egyik első ülésre tette le. Amint végzett a hevederek becsatolásával, becsukta kívülről az ajtót, az pár másodperc múlva automatikusan le is záródott” – vázolta a történteket Szirmai Alexandra őrmester, járőr, aki társával, Varga Ferenc törzsőrmester, járőrparancsnokkal intézkedett a mentőakcióban.

Szerelőhöz indultak

„Az anyuka elmondta, hogy épp szerelőhöz indultak a kocsival, ezért annak pótkulcsa is az autóban volt, így nyilvánvalóvá vált, hogy azt valami más eljárással kell kinyitnunk. Az autó árnyékban állt, ettől függetlenül tisztában voltunk vele, hogy a felhúzott ablakok miatt az utasterében percről percre nő a hőmérséklet, túl sokat tehát nem tétovázhatunk. Szerencsénk volt annyiban, hogy a kislány egyáltalán nem volt megijedve; derűsen fogadta a kialakult helyzetet, nevetett, plüssállatkáját gyűrögette a kezében” – folytatódott a történet.

Nem reagált a kislány

A bejegyzésből kiderül, hogy a rendőrök előbb megpróbálták Jázmint rábírni arra, hogy csatolja ki magát a gyerekülésből, és nyissa ki belülről az ajtót. Ő azonban ezekre nem reagált érdemben, vélhetően játéknak fogta fel a szituációt, amiben édesanyja mellett most már kedves egyenruhások is részt vesznek, továbbra is jókedélyűen üldögélt az autóban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció