A Budapesti Tűzoltó Szövetség és a Budapesti Polgárőr Szövetség Önkéntes Mentőszervezet összefogásával tudták kimenekíteni a fiatal lányt.

Már jó ideje a romok alatt volt a lány

A lány három és fél napja szorult be az épület romjai alá. Amikor a földrengés miatt a ház az oldalára borult, a lány éppen aludt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Embert próbáló feladat volt

Pénteken az InfoRádióban Marosi Antal, a Katolikus Karitász mentőcsapatának szóvivője mondta el, milyen nehéz feladat volt kimenteni a lányt. “Nagyon kalandos, nagyon erőt próbáló, nagy figyelmet igénylő akcióról volt szó, egy hasára dőlt, 3 emeletes ház mélyéről, egy nagyon szűk, 50-szer 50 centis helyről kellett kimenteni a lányt” – mondta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A takaró menthette meg az életét

Azok, akik hosszú ideig a romok alatt rekednek, a kihűlés miatt is életüket veszthetik. A lány ugyan pizsamában volt, de szerencsére be volt takarózva a földrengés idején. A takaró tartotta a lány testének melegét, a hozzá feszülő kerevet pedig szintén szigetelő funkciót töltött be ebben a helyzetben.

Tudott kommunikálni

A lánynak szerencséje volt, mivel bár beszorult, tudott kommunikálni. Hamar bemérték, hogy hol kell keresni. Többnyire barlangászok vettek részt ebben a konkrét mentőakcióban.

Alagutat vájtak a lányhoz

A romok alá szorult lányhoz egy alagutat vájtak a mentőcsapat tagjai. Egy televízió is oda esett, amit menet közben szét kellett szedni, máskülönben nem tudtak volna továbbhaladni a lány irányába.

Friss fotók a mentésről

Nagy az összefogás most arrafelé

Törökországban nem csak a hatóságok, hanem a lakosság is aktívan részt vesz a mentésben. A helyiek sátrakat építenek és segítenek a holttestek kiemelésében is. Élelmet is készítenek és kínálnak az utcákon.

Koordinálják a mentésben résztvevőket

A válságzónában a török hatóságok felállítottak egy koordinációs központot. Minden egyes reggel hoznak döntést arról, hogy melyik mentőcsapatnak hol kell tevékenykednie. Nem kell mindenkinek egyszerre dolgoznia, és a kutyáknak is adnak pihenőidőt.

Több magyar mentőcsapat is van Törökországban

Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, több magyar mentőcsapat is kiutazott a katasztrófa sújtotta területre. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a baptista mentőcsapat tagjai is a helyszínen vannak. Több ember életét sikerült már megmenteniük.

Több mint 20 ezer halálos áldozata van a földrengésnek

Február 6-án több nagy erejű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát. A két országban összesen több mint 20 ezer halottról tudnak. Még mindig kutatnak túlélők után a romok alatt, az áldozatok száma várhatóan tovább fog növekedni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Akcióban a Budapest Mentőszervezet – Forrás: Budapest Mentőszervezet