A 140 éves Vöröskereszt egyéni sétáján kincseket lelhetünk. A biatorbágyi Kisvilla pompás reggelit kínál. Az időutazók a Retro Élményközpontban 50, a táci Gorsium Régészeti parkban több száz évvel tekerhetik vissza az idő kerekét. A Lóvasúton Bősze Ádám remek zenei előadását élvezhetik a zenekedvelők.

Városnéző túra és kincskeresés a 140 éves Vöröskereszttel

A Magyar Vöröskereszt alapításának 140. évfordulója alkalmából önállóan teljesíthető városi sétát hívott életre. A saját tempóban és útvonalon teljesíthető egy- vagy akár többnapos program Budapest olyan történelmi helyszíneire vezet el, amely kiemelt jelentőségű volt a szervezet 140 éves fennállása során.

Jótékonysággal összekötve

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Séta, szórakozás, ismeretszerzés egyben

A városi séta 14 állomást ölel fel, mindegyik helyszín további élményeket tartogat, legyen az akár egy kellemes erdei séta, kulturális kaland egy múzeumban, geocaching kincskeresés, vagy éppen egy finom ital egy közeli kávézó teraszán. A Magyar Vöröskereszt a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesülettel együttműködve a túra egyes állomásain esemény ládákat helyezett el.

Reggeli a Kisvillában Biatorbágyon

A KisVilla egy hely, ahol a kávé mellé kézműves pogácsát, etyeki kekszet kínálnak, üdítő helyett házi szörpöket, friss limonádét szolgálnak fel, a delikátesz boltban pedig a helyi alkotóközösség munkái egészítik ki a kézműves termékek kínálatát. Reggelire betérni, a kávé mellé egy jó szendvicset vagy egy gyümölcsös-bársonyos süteményt elmajszolni, a legjobb hétindító.

A közelmúlt emlékei az Október 6-a utcában

Retro Élményközpont a belvárosban

Lada rendőrautóval járőrözni a Gazdagréti lakótelepen a Szomszédok teleregény idején, korabeli viccek és kabarék a telefonfülkékben, retró emléklapot saját fotóval, és ez csak néhány a rengeteg interaktív élmény közül. Az Október 6-a utcai Élményközpont a hét minden napján várja látogatóit.

Utazás a római korba, a táci régészeti parkba

Gorsium-Herculia római kori város Budapest és a Balaton között Székesfehérvár határában az M7-es autópályától 5 km-re, hétfőtől vasárnapig mindennap látogatható.

Múltat idéző romok

Több száz éves épületek közt

A fel­tárt ro­mo­kat kö­rül­ve­vő park­ban az elő­ke­rült kő­em­lé­kek lát­ha­tók, a leg­je­len­tő­sebb le­le­te­ket ál­lan­dó ki­ál­lí­tás mu­tat­ja be. Érdekes utazás a római korba, láthatjuk egy óke­resz­tény ba­zi­li­ka hom­lok­za­tát, fórumot, díszkutakat, Augustus tiszteletére emelt templomot, IV. századi templomot.

Forradalmi etűdök a Lóvasúton

Bősze Ádám legújabb szórakoztató zenetörténeti sorozatában Arturo Toscanini kerül terítékre. Szükséges-e a forradalom a zenében? Szükséges-e ledönteni a falakat, átlépni a határokat ahhoz, hogy maradandót hozzunk létre? Mennyire volt forradalmár előadóművész Paganini, Liszt, Rahmanyinov, Toscanini, Callas, Horowitz vagy Cziffra? És ha igen (eláruljuk, ez a helyes válasz), akkor miben rejlett mindent elsöprő lendületük, játékuk, művészetük újdonságereje?

Bősze Ádám szórakoztató előadása

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: voroskereszt.hu