Hazafelé autózott a család, amikor Soroksár közelében az M51-es úton hirtelen hátulról az autójukba hajtott egy sötét jármű, amely az ütközés erejétől megpördült és keresztbe állt az úton. Kiderült, hogy a vétkes sofőr nem teljesen normális, mentálisan sérült. Kérdés, hogy egy ilyen beteg hogyan kaphat jogsit?

Hazafelé mentek

Az M51-es autóúton a külső sávban ment hazafelé, az M5-ös irányába egy szerb család péntek éjjel Renault Traffic mikrobusszal. Amikor a soroksári lehajtóhoz értek, hirtelen egy csattanást hallottak, majd nagy lökést éreztek, ugyanis hátulról fékezés nélkül beléjük rohant egy magyar rendszámú Fiat Brava.

Mentőegységek a mikrobusznál

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Mentálisan beteg

A magyar autót egy igazoltan mentálisan beteg férfi vezette. A becsapódást követően a Fiat keresztbe állt a belső sávban, emiatt és a sok törmelék miatt teljesen le kellett zárni az autóútnak ezt a szakaszát.

Ennyire összetört a zavarodott férfi autója

Zavarodott sofőr

A Brava sofőrje egyedül ült az autójában, két ujja meg is sérült, de nem szorult be a roncsba. Viszont zavarodott volt, kába, például szerinte a mikrobusz állt az úttesten és nem volt kivilágítva, azonban a helyszíni rendőrségi vizsgálat épp ennek az ellenkezőjét bizonyította.

Éjjeli bevetésen a katasztrófavédelem munkatársai

Valami nem stimmelt

Alkoholt nem fogyasztott, be is volt kötve az öve, szabályosan közlekedett, de mégsem mérte fel jól a helyzetet.

Keresztbe állt az úton

A családi autóban nem sérültek meg

Lehet, hogy a betegsége miatt, de az is elképzelhető, hogy a zavart állapot már a baleset következtében állt elő. A szerb jármű utasai közül senki sem sérült meg.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/Gombkötő Krisztián