Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Lőrincz Viktor elvesztette a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának szerdai döntőjét a tokiói olimpián, így bátyja, Tamás keddi aranyérme után ő ezüstöt nyert.

Majdnem összejött

A BHSE 31 éves versenyzője 5-1-re kikapott a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyuktól, akitől a 2019-es vb-n is a fináléban szenvedett vereséget.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

12. érem

Lőrincz nyerte a magyar olimpiai csapat 12. érmét a japán fővárosban, négy arany és három bronz után ez volt az ötödik ezüst. Lőrincz Viktor győzelme igazi bravúr lett volna, hiszen testvére, Lőrincz Tamás aranyérmet szerzett 77 kilogramos kategóriában. Viktor ezüstérme ennek ellenére azonban nagyon szépen csillog.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Kapcsolódó:

Jobb volt az ellenfél

A döntőt követően Lőrincz Viktor elmondta, döntőbeli riválisa, az ukrán Zsan Belenyuk jobb volt nála. “A cél az volt, hogy kibirkózzam magamat, ne maradjon bennem hiányérzet. Ezt megtettem. A terv az volt, hogy a második menetben még rátegyek egy lapáttal, hogy ne intsenek meg, de ezt nem tudtam elkerülni, a lenti támadása nagyon jó volt, nem tudtam kivédeni” – idézte fel a finálét a BHSE 31 éves versenyzője, aki úgy méltatta riválisát, hogy nemcsak technikailag erős, hanem fejben is, ennek köszönheti, hogy két világ- és három Európa-bajnoki cím után az olimpia is összejött neki a riói ezüstöt követően.

Ezt kell tudni az ellenfélről

Hozzátette, tudomása szerint Belenyuk eddig akart birkózni. Harmincéves ellenfele ukrán édesanyától és ruandai édesapától született Kijevben, kilencévesen kezdett el birkózni, két évvel ezelőtt pedig bekerült az ukrán parlamentbe.

Pihenni szeretne

A 2017-ben Európa-bajnok Lőrincz Viktor a folytatást illetően óvatosan fogalmazott, mert az elmúlt egy évben mindent a birkózásnak rendelt alá, így most csak pihenni szeretne, illetve horgászni a 77 kilósok között győztes testvérével, Tamással.

Kislányának nyerte az érmet

“A kislányom születése nagyban hozzájárult a sikerhez, neki nyertem ezt az érmet. Bár ő még nem fogja fel mi ez, de rengeteg erőt adott nekem” – mondta Lőrincz Viktor, akinek koronavírus-fertőzés miatt sokat kellett kihagynia a felkészülésből, emiatt az alapozás eleje rendkívül nehéz volt számára.

Ezt mondta a testvéréről

Bátyjáról szót ejtve azt emelte ki, számára követendő példakép volt, hogy honnan hova lehet eljutni kemény munkával. Szerinte testvérének óriási szerepe van ebben az ezüstéremben, de szerényen úgy fogalmazott, egy kicsi neki is van az ő aranyában. Lőrincz Viktor számára sokat jelentett, hogy fivére a döntő után azt mondta, büszke rá.

Így is lehet

“Tamás bemutatta, hogy 34 évesen is lehet olimpiát nyerni” – mondta Lőrincz Viktor, aki Párizsban a következő olimpián éppen annyi idős lesz. “De nem akarok ennyire előre rohanni”.

A folytatás

Arra a felvetésre, hogy a riói kudarcok után ő vette rá testvérét a folytatásra, most megtörténhet-e fordítva, nevetve úgy válaszolt: “ha jön velem, akkor én is nyomom tovább”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A Lőrincz fivérek – Forrás:  MTI/Illyés Tibor