A leszállópályán orra bukott, majd felborult egy motoros kisrepülő Budakeszin, a Farkashegyi repülőtéren. A balesethez a fővárosi hivatásos és a budakeszi önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Elsőként a helyi tűzoltók érkeztek

A jármű utasát a mentők ellátják – írta a katasztrófavédelem. A helyi tűzoltók arról számoltak be, hogy 4 emberrel mentek a helyszínre, majd áramtalanították a gépet. Később érkeztek a fővárosi bajtársaik is.

Friss részletek

Vontatási műveletet végzett a kisrepülőgép, egy pilóta és egy utas ült a gép fedélzetén – tudta meg a BudaPestkörnyéke.hu.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A gép típusa PZL 101 Gawron

Leszállás, illetve földetérés után a földről visszapattant a repülő, a levegőbe emelkedett, majd amikor megint földet ért, megakadt az orra és átfordult a tetejére. Csak a pilóta sérült meg, de ő sem komolyan, nem szállították kórházba.

Kimászott

A repülőgép pilótája még a tűzoltók érkezések előtt a ki tudott szállni a repülőből. Az eset miatt mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de végül a Mentőszolgálat munkatársai ellátták.

Fejre állt

A repülőgép visszaállítását, hiszen felborult, a Repülőtér alkalmazottjai oldják meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még egy fotó a helyszínről

G.K. / BudaPestkörnyéke.hu

Kombájnnal ütközött

Tavaly nyáron írtunk arról, hogy lezuhant egy speciális vitorlázó repülőgép a Dunaújváros melletti Apostagnál. A motoros repülő az egyik kombájnra zuhant, a munkagépben ketten ültek. A balesetben a repülőt vezető 56 éves férfi megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A kombájn utasai megúszták, de az elmondásuk szerint csak centiken múlt, hogy nem történt nagyobb katasztrófa.

Négy éve volt utoljár zűr Farkashegyen

Akkor leszállás közben a leszállópályán túlfutott, majd az autóút mentén, az árokba csúszva állt meg egy kisrepülőgép. Ketten utaztak rajta, egyikük sem sérült meg.

Címlapfotó: G. K. / BudaPestkörnyéke.hu