A Tündér-sziklához kirándulni mindenképpen felemelő élmény az egész családnak. A Nemzeti Galéria lenyűgöző kiállításán a Vágyott szépségek mellett sok más csodát is láthatunk. Este jótékonysági pikniken hallhatjuk a Kistehén zenéjét, egyben enyhíthetünk a gellérthegyi fák szomján.

Tündér-szikla a János-hegy oldalában

A Tündér –szikla sziklacsoportja a János-hegy egyik nyúlványát képező Tündér-hegy lejtőjéből emelkedik ki a magasba és uralja a környezetét. Jó kirándulás a libegő zugligeti állomásától a zöld háromszög jelzésen felsétálni. A Tündér-szikla tetejéről Budapestre pompás panoráma nyílik. A szikla és környezete 1977 óta védett terület, kérjük, aki arra jár, vigyázzon rá!

Pompás budapesti panoráma

Kép forrása: rozsakunyho.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Akár kisvasúttal is

A Tündér-sziklához eljuthatunk a gyermekvasúttal, illetve a 22, 22A, 222-es busz Szépjuhászné megállójától a zöld kereszt, majd zöld háromszög mentén is.

Vágyott szépségek a Nemzeti Galériában

A londoni Tate Britain múzeum egyedülállóan gazdag preraffaelita gyűjteményének közel száz lenyűgöző alkotása látható augusztus 22ig a Magyar Nemzeti Galériában, a mozgalmat bemutató első nagy magyarországi kiállításon. A Vágyott szépség című tárlathoz kapcsolódóan nyílik meg a mozgalom magyarországi hatását bemutató kísérőkiállítás is, Az utópia szépsége- preraffaelita hatások a századforduló magyar művészetében címmel.

Páratlan gyűjtemény

Kép forrása: Facebook/nemzetigaleria

Gyerekekkel a Galériába

A Galériába nagyszerű program a gyerekekkel is eljönni! A kupolából páratlan kilátás nyílik a városra, s a képeket nézve megannyi szín, titok, játékos részlet, önálló világ fedezhető fel közösen.

Piknik Kollár-Klemencz Lászlóval – Kistehén

Kollár-Klemencz László, a Kistehén zenekar frontembere fog gondoskodni a piknik jó hangulatáról este 19 órától a Gellért hegy oldalában, a Filozófusok kertjében. Varázslatos zenéje mellet lesz felolvasás is, és beszélgetni fogunk a természetközeli életmódjáról.

Tombolából öntözőkocsi

A tombolán facsemetét is nyerhetünk, a bevételéből a szervezők öntözőkocsit szeretnének venni a nyári melegben kiszáradt fák locsolásához.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/kistehen