Szász Júlia után, a Nemzeti Színházban megsérült másik színész, Horváth Lajos Ottó is reagált Vidnyánszky Attila sajtóban hangoztatott kijelentéseire. A színész maradandó sérülést szenvedett. Most arról írt, hogy a Nemzeti Színház vezetője esetében sem mondott igazat, közel sem kapott annyi pénzt, mint amelyet Vidnyánszky Attila állít. Illetve azt is nehezményezi, hogy a vezérigazgató azt állította az ATV-ben, hogy ő is felelős azért, amiért baleset történt. 

Vidnyánszky kontra Szász 

Korábban Vidnyánszky az Origónak adott interjújában azt állítottak, hogy a Nemzeti Színház két sérült színésze fejenként 5-5 millió forintot kaptak a baleset óta. Másnap, közösségi oldalán Szász Júlia tételesen bemutatta, hogy a hozzá beérkező pénzösszeg közel sincs az igazgató által emlegetetthez. Szász Júlia bejegyzése szerint a folyósított összeg a töredékét sem éri el a sajtóban emlegetett összegnek. Ezt tételesen le is vezette a szombat hajnalban megosztott Facebook-posztjában. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Horváth Lajos Ottó is cáfol

Erre az ATV-ben reagált Vidnyánszky Attila, aki többek közt azt állította, hogy Horváth Lajos Ottó is felelős a balesetért. Az erről szóló cikkünket itt tudod elérni. A színész a Nemzeti Színház vezetőjének interjúja után közösségi oldalán válaszolt a vádakra. “Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy nem állt szándékomban a nyilvánossághoz fordulni. Tettem ezt abban a reményben, hogy sikerül korrekt, konfliktusmentes és emberi tárgyalásokkal kártérítési ügyünkben megegyezni” – kezdte posztját Horváth Lajos Ottó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem kapott ajánlatot

A színész sajnálja, hogy a Nemzeti Színház által kért titoktartási megállapodásuk ellenére, idő előtt, olyan információk kerültek nyilvánosságra, amelyeket cáfolnia kell. Horváth Lajos Ottó szerint az adásban valótlan állítások hangoztak el, az ott mondottakkal szemben az igazság az, hogy „nem kaptam a biztosítótól kettőmillió-négyszázezer forintos ajánlatot, vagy azt nem juttatták el sem nekem, sem jogi képviselőimnek. Egyébként én végig a munkáltatómmal szerettem volna kapcsolatban lenni, vele megegyezni, és nem a biztosítóval.” 

A színész is felmondott 

Vidnyánszky szerinte nemcsak a tévében tett hamis állításokat, de az sem esett a megsérült színésznek kifejezetten jól, „hogy az évadzáró társulati ülésen nagy nyilvánosság előtt, a társulat jelenlévő tagjaihoz szólva, a nekem állítólagosan folyósított gáláns összegekről beszélt az Igazgató Úr.  Vidnyánszky Attila Igazgató Úr nyilatkozatában leszögezte, hogy jogi képviselőim a személyes megbeszélés során a teljes körű egyezségi ajánlat összegét megjelölték, arra ők ott, rögtön, a Nemzeti Színház nevében ellenajánlatot tettek. Ezzel szemben a valóság az, hogy a jogi képviselőim ajánlatára sem ott, sem azóta konkrét, számszerű válasz nem érkezett” – írja Horváth Lajos Ottó, aki a posztjában tételesen felsorolja, az egyértelműen maradandó fogyatékossággal járó balesete kapcsán milyen összegeket kapott, és kitől. A szövegből az is kiderül, hogy Szász Júliához hasonlóan ő is felmondott a Nemzeti Színházban.

Ők nem árulók

“A sérüléseimen túl az fájt a legjobban, hogy Igazgató Úr engem a saját balesetemért is felelőssé tett – noha ennek megítélése az igazságszolgáltatás és nem az ő feladata. A büntetőeljárásról eddig kevés szó esett, de mindenki figyelmébe ajánlom a Fővárosi Főügyészség közleményének ezen részeit: „A nyomozás adatai alapján az ügyészség szerint egyértelműen megállapítható, hogy a sértettek sérülésének oka az volt, hogy a színházi díszletelem az előadások biztonságos lebonyolítására nem volt alkalmas”.  – írja Horváth Lajos Ottó, aki a leghatározottabban visszautasítja Vidnyánszky Attila „azon egyértelmű sejtetését”, amely szerint a kártérítést követelő színészek árulókként a nemzet és a Nemzeti Színház ellenségei lennének, őket bizonyos politikai erők mozgatnának és befolyásolnák.  

Nincs felelős

A Nemzeti Színházban, tavaly novemberben történt baleset, amikor a Rómeó és Júlia előadása közben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhant, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila először benyújtotta a lemondását, de nem sokkal később ezt visszavonta. A baleset miatt belső vizsgálat indult a színházban, nem találtak felelőst, a rendőrség is nyomozást rendelt el, ez még nem zárult le. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia a Rómeó és Júliába – Forrás: nemeztiszinhaz.hu