Az idős asszony komótosan ballagott táskával a kezében a Népszínház utcában, aztán hirtelen hátulról nyakába ugrott egy férfi és kitépte a fülbevalóját. A rablásról készült videófelvételt a cikkünk alján nézheted meg.

Kitépte a fülbevalót

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2021. december 30-án 13 óra 14 perc körül a 8. kerületi Népszínház utcában kitépte egy nő fülbevalóit és elfutott. A feltételezett elkövetőről felvétel készült – írják a rendőrség hivatalos oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Akció másodpercek alatt

A felvételen jól látszik, hogy egy esős napon a bordó kabátos, sapkát viselő asszony megy a Népszínház utcában, majd egy kék dzsekis fiatalember hátulról megközelíti és pillanatok alatt akcióba lép.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Belekapaszkodott

Lényegében hátulról belekapaszkodott az asszony nyakába és a hölgy bal fülében csüngő fülbevalót kitépte, majd gyorsan elszaladt.

Fájó fül

Szerencsétlen asszony a támadás után a fájó fülét tapogatja, hiszen a támadás közben a férfi nem kikapcsolta, hanem kiszakította a nő fülcimpájából a fülbevalót.

Piti tolvaj

Egy arany fülbevaló a súlyától függően 10-100 ezer forintot érhet, de ha nem párban lopta el, akkor a zaciba sem valószínű, hogy beveszik, vagy ha mégis, nagyon nyomott áron, vagyis néhány tízezer forintért tépte szét egy asszony fülét a tolvaj.

Körözést adtak ki

A férfiről videó készült, nem csak a támadást örökítette meg az alaposan bekamerázott Józsefváros térfigyelő rendszere, hanem az akció után hazafelé sétáló férfit is, aki ellen körözést adott ki a rendőrség.

Ezt a férfit keresik

Forrás: Rendőrség

Szóljon, aki látta

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 8. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a cikkünk elérhető felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrség videójából