Lengyel Tamás egyszemélyes darabja Biatorbágyon, A vágy villamosa az Eiffel Műhelyházban, az Egy őrült naplója a Váci Dunakanyar Színházban kerül színre. Angyalföldön a Pedrofon együttes Elvis táncpartyja várja a táncolni vágyókat. Muddy Shoes 25! a Muzikum Klub & Bisztróban, a Lanner Kvartett Budakalászon koncertezik. A Nemzeti Múzeumban tárlavezetésen ismerkedhetünk a Wittelsbachok és Sisi történetével.

Kitolás Biatorbágyon

Lengyel Tamás apanevelő előadásban szó lesz a terhesség különböző fázisairól, a magzattelepátiás kommunikációról, a babakocsivásárlás traumáiról, levakarhatatlan nőrokonokról, a szabadban szoptatás férfiakra gyakorolt hatásairól, a játszótér szellemeiről és a nagy mennyiségben hallgatott Gryllus Vilmos dalok mentálhigiénés következményeiről. Lengyel Tamás előadása a biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központban kerül színre.


Lengyel Tamás: Apanevelés kezdőknek és haladóknak

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A vágy villamosa az Eiffel Műhelyházban

A szerzők a darabot hangulatilag, zeneileg és látványvilágában is a Tennessee Williams-mű eredeti korában és helyszínén, az 1940-es évek New Orleans-ában hagyva mesélik el a modern balett eszközeivel. Zenei- és táncmotívumokban is a sokszínűség, a karakterek egyedi jellemzése mozgatja az előadást. Blanche DuBois bukásának története a családi szeretet, a viszonzatlan szerelem, az elfogadás és a testiség erejének soha el nem évülő drámája. 

Egy dinasztia története a Magyar Nemzeti Múzeumban

A tárlatvezetésen 1000 év történetét ismerheti meg az érdeklődő, Kollár Csilla, a kiállítás kurátorának érdekes, informatív vezetésén. Olyan, eddig kevésbé ismert személyekről hallhatnak, mint a Kék herceg, Wittelsbach Ottó, vagy III. Lajos az utolsó Wittelsbach.

Pedrofon Táncparty a KULT13-ban

A Pedrofon együttes nagy sikerű táncestjei 2022-ban is folytatódnak az AJAMK színháztermében, de nem is akárhogyan! Ez alkalommal adóznak Elvis Presley a Király nagysága előtt, egy parádés emlékest formájában. Egész este legendássá vált Elvis számokat játszanak, több nagyszerű vendég fellépő közreműködésével, amikre lehet, sőt kötelező lesz táncolni is!

ELVIS EST Angyalföldön

Muddy Shoes 25! a Muzikum Klub & Bisztróban

A hazai bluesélet emblematikus zenekara most ünnepli fennállásának 25. évfordulóját! Ebből a jeles alkalomból kifolyólag egy különleges estére várja azon zenerajongókat, akik szeretik a tradicionális akusztikus–elektromos bluest, az együttesre jellemző, egyéni hangvételű előadásban.

A Lanner Kvartett újévi koncertje Budakalászon

Bécsi hangulatban, új felállásban várja Kedves Barátait a Lanner Kvartett Budakalászon. Köszöntsük együtt az új évet egy pohár pezsgővel!

Egy őrült naplója Vácott

A Váci Dunakanyar Színház előadásában Gogol Egy őrült naplója című „pétervári elbeszélését” állítja színpadra Bodó Viktor monodráma formájában.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/tamaslengyelofficial