Medvét észleltek a Pest megyei, váci járáshoz tartozó Acsa nevű településen, erről a község Facebook oldalán számoltak be.

Erre kérik a lakosságot

„Acsa területén medveészlelés történt, ezért kérjük a lakosságot, körültekintően járjanak a határban és az erdőben!” – írta hivatalos közösségi oldalán szerdán Acsa község. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes bejegyzés:

FIGYELEM!Acsa területén medveészlelés történt, ezért kérjük a lakosságot, hogy körültekintően járjanak a határban és…

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Posted by Acsa község on Wednesday, May 25, 2022

Ne menjenek az erdőbe

A település illetékesei arra kérnek mindenkit, akinek ismerőse erdőjáró (gombász, erdész, stb.), sürgősen értesítse, hogy ne menjen az erdőbe, illetve azonnal hagyja el.

Ez is érdekelhet:

Pásztorokat támadt meg egy medve, az egyik férfi meghalt, a másik életveszélyesen megsérült, az állat még az ujjait is leharapta

Tavaly nyáron Nagytarcsa közelében láttak medvét

Amint azt a BudapetKörnyéke.hu is megírta barnamedvét fényképeztek le Budapest határától néhány kilométerre, Isaszeg és Nagytarcsa közelében, az eset még tavaly nyáron történt.

Vadkamerák

Mint ahogyan arról akkor beszámoltunk Isaszeg külterületén, a szántóföld és az erdő határán magányosan kóborló barnamedvéről érkezett fotóval kiegészített lakossági bejelentés a Pilisi Parkerdőhöz. A medve mozgásának nyomon követése érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt. – egyeztetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal – vadkamerákat helyezett ki. 

Kapcsolódó:

„Komótosan ballagott át a medve az úton Nagytarcsa felé” – mondta a férfi, aki közelről látta a brutálisan nagy vadállatot, közben máshol is medveriadót fújtak Budapest környékén

Mit tegyünk, ha medvével találkozunk és nincs köztünk rács?

A medve alapvetően békés természetű és csak nagyon ritka esetben kerül sor az emberrel való konfliktusra. Amennyiben medvét látunk, ne közelítsünk hozzá, legyen bármilyen korú az állat. A bocsok megközelítése leggyakrabban az anyaállattal való találkozást is magával vonja. Ne tegyünk hirtelen mozdulatot, kerüljük a szemkontaktust és lassan, hátrálva távolodjunk el a helyszínről. Ha olyan területen járunk, ahol medve is előfordulhat, érdemes nappal, társaságban és beszélgetve közlekedni, a zajt a legtöbb esetben elkerülik az állatok. Az erdőben való sátrazáskor az élelmiszereket mindig a tábortól távolabb eső fára függesszük fel, kerüljük az erős illatú élelmiszereket és a maradékot mindig szagmentesen csomagoljuk el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció