Két férfi zuhant az utcára csütörtök hajnalban, mert kitört egy bérház erkélyének korlátja. A baleset Józsefvárosban, a Nagykörút és a 32-esek tere sarkán lévő McDonald’s étteremnél történt.

Csütörtök hajnalban két külföldi állampolgár sérült meg súlyosan, amikor a 8. kerületben a 32-esek tere és a Nagykörút sarkánál egy bérház erkélyéről az utcára zuhantak. Vélhetően nekitámaszkodtak a korlátnak, ami nem bírta a terhelést és kitörött.

Egy szemtanú szerint a 32-esek terénél lévő McDonald’s étterem feletti első emeleti erkély korlátja szakadt ki a helyéből. Az erkélyen tartózkodó két ember mintegy tíz méteres magasságból esett a járdára.

A BRFK Kommunikációs Osztálya közölte, hogy az esettel összefüggésben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, és eljárást sem indítottak.

A szemtanú a 24.hu-nak azt írta, néhány másodperccel a baleset előtt gyalogoltak el az étterem mellett, amikor az erkély darabjai mellettük estek a járdára.

Barátnőjével együtt futni kezdtek, de ekkor hallották, hogy két ember is a földre zuhant. Sokkoló látvány volt – írta hozzátéve, hogy megpróbálták elsősegélyben részesíteni a balesetet szenvedett külföldieket, de a kiérkező hatóságok elküldték őket mellőlük.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta, a tűzoltók eltávolították az erkély veszélyesen lógó részeit. Az eset során más nem sérült meg.

Rohamkocsit és egy esetkocsit is riasztottak a helyszínre. A két súlyosan sérült fiatal férfi töréseket, belső sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket kórházba vitték.

Képek: A katasztrófavédelem helyszíni felvételei