A közös járőrpártól egy férfi kért segítséget, mert a budapesti Király utcában egy fiatal fiú összeesett és elvesztette az eszméletét. A rendőrök sikeresen újraélesztették a kamaszt, a helytállásukért pedig most elismerésben részesültek.

Segítséget kértek

Mint korábban a BudaPestkörnyéke.hu híroldalon is beszámoltunk, április 8-án, 21 óra körül egy férfi rohant oda a közös járőrpárhoz segítségért, mivel a 7. kerületi Király utcában egy fiatal fiú összeesett és nem volt eszméleténél. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Budapest belvárosában esett össze a fiú

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Újraélesztették

A rendőrök nem késlekedtek, és azonnal megkezdték a fiatal újraélesztését. Amíg Horváth Balázs rendőr főtörzsőrmester riasztotta a mentőket, Steinekker István rendőr főtörzsőrmester és Makai Attila honvéd őrvezető megkezdte a kamasz újraélesztését.

Mellkaskompressziót alkalmaztak

Az egyenruhások mellkaskompressziót alkalmaztak, amivel sikerült visszahozniuk a fiatalt. A kiérkező mentők végül stabilizálták a fiú állapotát, és kórházba szállították további megfigyelés céljából.

Elismerésben részesültek

Dr. Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya április 15-én dicséretben és elismerésben részesítette a hős segítőket. A honvéd őrvezetőnek Budapestért Emlékplakett díjat és jutalmat adott át.

Heves megyében eladó mentett életet

A Kékvillogó.hu híroldal szerint egy Heves megyei közértben minden előzmény nélkül összeesett egy vásárló. Az eladó nem tétlenkedett, és azonnal a segítségére sietett, miközben hívta a mentőket.

Megmentette

Az eladó megvizsgálta a 60 év körüli nőt, és amikor észlelte, hogy nincs keringése, megkezdte az újraélesztést. Mellkaskompressziókat alkalmazva egy vásárló segítségével sikerült kitartaniuk addig, míg megérkeztek a mentők.

Stabilizálták az állapotát

Amikor a mentők kiértek a helyszínre, gyorsan átvették a mentést, és emelt szinten folytatták azt tovább. Ennek köszönhetően sikerült stabilizálni a nő állapotát, akinek végül megmentették az életét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Íme a videó a közös járőrpár elismeréséről

Kiemelt kép: Kitüntetett egyenruhások – Forrás: Police.hu