Pénzes János és Ondó Dénes az elsők közt értek a Margit kórház Covid osztályára, ahol egy dohányzó beteg okozott tüzet. A két rendőr két beteget mentett ki a lángok közül, ezért most elismerésben részesítették őket.

Tűz volt

A budapesti rendőröket a Szent Margit kórházból riasztották április 6-án, hajnalban, mert az intézményben az egyik kórterem kigyulladt. Pár perccel a bejelentést követően már a helyszínen ott is volt a két hős rendőr. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Két beteget is kimentettek

Pénzes János és Ondó Dénes nem gondolkodtak, amikor a helyszínre siettek, hanem azonnal cselekedtek. Az akkor már lángokban álló kórteremből kihoztak egy 73 éves beteget.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kitüntették a rendőröket

Férfit is mentettek

A kórterem előtt a két rendőr talált egy másik magatehetetlen beteget is, akit szintén kivittek az épületből. A férfit átadták a mentőknek, ezzel sikerült az életét megmenteniük.

Megtalálták a betegeket

„Négy óra harminc perckor kaptuk a riasztást és két perc alatt a kórháznál voltunk. A kórteremben megtaláltunk egy magatehetetlen beteget, akit kivezettünk, majd észrevettük, hogy ugyanilyen állapotban van még egy beteg, őt is biztonságba helyzetük, majd átadtuk a mentőszolgálat munkatársainak” – mondta az eset után Ondó Dénes.

Nem élte túl

Az épületből kimentett 73 éves beteg sajnálatos módon a gondos ellátás ellenére életét vesztette.

Dohányzás miatt volt tűz

A budapesti kórházban egyébként a Covid osztályon egy amputált végtagú, hajléktalan férfi okozta a tüzet. A férfi ugyanis rágyújtott egy cigarettára, ami végzetes tüzet okozott az intézményben.

Jutalmat kaptak

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya a helytállásukért április 8-án elsimerésben és jutalomban részesítette a két rendőrt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Videón az elismerés

Kiemelt kép: Elismerés – Forrás: Police.hu