Fásítási programot hirdet a budapesti Hegyvidék önkormányzata, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel együttműködve 500 fát ültet a városrészben miután az egészségügyi intézmény területén majdnem ugyanennyi fa kivágására kért engedélyt a beruházó.

483 fát vágnak ki

Az Egészséges Budapest Program keretében a közelmúltban megkezdődött a pulmonológiai intézet teljes megújítása. A kiemelt állami beruházás során 483 fa kivágására nyújtottak be kérelmet a kerületi önkormányzathoz mint eljáró hatósághoz.

Az önkormányzat alkudozott

Az önkormányzat hosszas egyeztetést folytatott arról, hogy a lehető legkevesebb fát vágják ki, és az intézmény azt jelezte, hogy a megjelölt mennyiség szükséges a beruházáshoz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

500 fa

A fák kivágása után az önkormányzat új fásítási programot hirdet, amelynek keretében a környezetvédelem iránt ugyancsak elkötelezett Korányi kórházzal együttműködve ötszáz új fát ültetnek a Hegyvidéke.

A kórházba csak 200 kerül

Az intézmény kétszáz fát helyben pótol, háromszázat pedig a városrész különböző közterületein ültetnek el. A Korányi kórház egyébként a budai helyekben, egy fás, erdős helyen fekszik, a levegőminőség jelenleg sokkal jobb, mint mondjuk a pár kilométerre lévő Moszkva téren.

Folyamatos felújítások

A kórházban egyébként nemrég végeztek a sebészeti épület intenzív osztályának felújításával, akik jártak azt mondják, tényleg jól néz ki. Itt található egyébként ideiglenesen a CT is amely a mostani járványhelyzetben fontos szerepet tölt be. Megújult és folyamatosan dolgoznak a járóbetegellátás környékén is, itt találhatók a röntgenek.

Rehabilitációban nagyon erős a Korányi

A Korányi kórházba a a járvány 3. hullámában nagyon sok olyan covid-beteg került, akik súlyos állapotból tértek vissza, volt olyan akinek a rehabilitációja hónapokba tellett.

Megújult a Tisztilak is

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított 377 millió forintos kormányzati támogatásból megújult az idén 120 éves Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben található legnagyobb nővérszálló, az úgynevezett „Tisztilak”.

Környezet megóvása

A kerületi önkormányzat álláspontja az, hogy az emberélet, az egészség a legfontosabb a világon, így minden olyan beruházást támogatni kell, amely segíti a sikeres, életet mentő gyógyító munkát. Ugyanakkor az egészség és az élhető jövő szempontjából a környezetünk megóvása is kiemelten fontos – hangsúlyozták.

November 1-től látogatási tilalom

A többi kórházhoz hasonlóan november 1-től látogatási tilalom lépett életbe a járvány miatt. A Korányi kórházban már az előző hullám idején is rugalmasan kezelték a csomagok beadását a betegek részére. Engedélyezik technikai eszközök használatát is, pl. mobiltelefon és laptop. Ezt most is részletesen szabályozzák, erről itt olvashat.