Félnapos kirándulásnak ideális hely Biatorbágy határában a Nyakas-kő és az oda vezető tanösvény. A Hagyományok Házában a fenntartható népművészet által láthatunk csuda dolgokat, Gödöllőn este egy Megasztár lép fel.

Nyakas kő Biatorbágy határában

A Budai hegység legmenőbb sziklájánál tehetünk izgalmas kirándulást. Biatorbágy határában autóparkoló várja az érkezőket, ahonnan egy jól jelzett ösvényen lehet felgyalogolni az izgalmas sziklaformációkhoz.

A magyar Arizona

Kép forrása: rozsakunyho.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Mészkőhegyi tanösvény

A Madárszirt, a Kis-visszhang domb és a Százlépcső is mind érdekes látnivaló. A másfél órás túra erős lábakat, jó lábbelit kíván, de gyönyörű kilátással és gazdag flórával várja a kirándulnivágyókat.

Élő népművészet a Hagyományok Házában

A Kárpát-medence kézműveseinek seregszemléje ötévente kerül megrendezésre. A remek alkotásokat a Hagyományok Házában tekintheti meg a közönség.

Kézműves remekek újragondolva

Kép forrása: hagyomanyokhaza.hu

Fenntartható hagyomány

A népművészetből táplálkozó tárgyalkotó mozgalom erejét mutatja, hogy az elmúlt fél évszázadban ötévente, újonnan készített minőségi tárgyakkal képes megtölteni többszáz négyzetméteres kiállítótereket, és az elkészült tárgyak a 21. századi életmód minden területén hasznosíthatók.

Swing á la Django a Nyári Színházban Gödöllőn

Kökény Attila a hazai zenei élet egyik legismertebb énekese. A Megasztárból is ismert előadóművész a 2010-es év legjobb férfi hangja lett, emellett számos televíziós műsorban is találkozhatott vele a nagyközönség.

Kökény Attila, Szabó Ádám, Burai Krisztián

Július 28-án este 20.30 kor lép fel a Swing a la Django zenekarral. Zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek. A stílusokon átívelő közös koncertet ezen az estén Szabó Ádám és Burai Krisztián crossover produkciója teszi teljessé.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép forrása: Facebook/kokenyattilaofficial