Cegléden Kökény Attila és zenekara várja rajongóit fergeteges koncerttel. A gyerkőcöknek Budakeszik a Legováros, a Márai Művelődési központban zeneovi, az Eiffel Műhelyházban János vitézke, Törökbálinton Tavaszi ficánkoló kínál remek szórakozást. A kertrajongóknak egész napos programot ígér a Tavaszkert kiállítás a Budai arborétumban, az ínyenceket a Palotai rétes napja csábíthatja el. A Vass Lajos Kamarakórus jubileumi koncertet ad a Zeneakadémián.

Kökény Attila és zenekara Cegléden

A ceglédi Kossuth Művelődési Központban ad koncertet vasárnap Kökény Attila és zenekara.

Koncert a Kossuth Művelődési Központban

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Lego város Budakeszin

Az 1-es villamos klub szervezésében legóváros és vasútmodellkiállítás várja három napon át az egész családot az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Vasútmodellkiállítás és játszóház

Interaktív élmények, szédületesen jó terepasztalok, tologatható Thomas mozdonyok, lego kincskereső a hétvégi programban.

Az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Tavaszkert a Kertészeti Egyetem Budai Arborétumban

Tavaszkert Dísznövény 2022 Szakkiállítás és Vásár a Budai Arborétumban a Villányi úton 2022. április 22-24-én várja a kertkedvelőket! Lesz arborétumi séta, növény cserebere, vásárolhatunk csodás növényeket, megismerhetjük a legújabb kerti trendeket.

A Palotai Rétes Napja Rákospalotán

A Csokonai Művelődési és Rendezvényházban megtudhatjuk, hogyan készül a rákospalotai rétes? Milyen íze lehet? Milyen a rákospalotai népviselet? Mi a slingelés titka? Ezekre mind választ kaphatnak, akik eljönnek A Palotai Rétes Napjára. A kétnapos rendezvényen színes programokkal várnak minden érdeklődőt!

Rétesek minden mennyiségben

A Vass Lajos Kamarakórus hangversenye a Zeneakadémián

„Nyiss kaput a fénynek, a hallható és hangtalan zenének“ mottóval tartja megalakulásának 20. évfordulója alkalmából jubileumi koncertjét a Vass Lajos Kamarakórus.

Az együttmuzsikálás öröme

A 2002-ben Somos Csaba Liszt-díjas karnagy-karmester által alapított együttes 20 éve bizonyítja, hogy megőrizve a kezdetek szenvedélyes lelki motivációját, nem hivatásos keretek között is lehet hosszú távon magas nívóval tolmácsolni remekműveket. Az együtt muzsikálás „gyermeki“ örömében megszülető fényről, zenéről az immár „felnőtté vált“ közösség megtartó és felszabadító erejéről mesél ez az előadás.

Zeneovi a Márai Sándor Művelődési Házban

Ha gyermeked szeret énekelni, táncolni, mondókákhoz, dalokhoz tapsolni és mindig önfeledten mozog, amikor zenét hall, akkor várjuk szeretettel a Beethoven + programsorozathoz kapcsolódó Zeneovi foglalkozásunkra. A programok között lesznek körjátékok, mondókák, kreatív zenei játékok. Megismerkedünk sok érdekes hangszerrel, ki is próbáljuk őket, belehallgatunk mi is Beethoven zenéjébe és énekelünk, játszunk sokat – invitál a foglalkozásvezető: Nagy Melinda zeneismeret-tanár és ének-zene tanár.

János vitézke az Eiffel Műhelyházban

Interaktív gyermekelőadás Kacsóh Pongrác: János vitéz című daljátéka alapján az Eiffel Műhelyházban. Petőfi irodalmi hőse Kacsóh Pongráctól kapott olyan muzsikát, amely nekünk, magyaroknak a legkedvesebb. Jelen műsorunk a jövőt kívánja alapozni: olyan rendszeres matiné-előadásokat kínálunk, melyek később az Eiffel Műhelyház mellé épülő Közlekedési Múzeumba érkező családok számára is kiváló zenés kikapcsolódást nyújthatnak – hívnak a szervezők a Kőbányai útra.

Aki nagyban vitáz, kicsiben is vitéz!


Az Opera Gyermekkarának szólistái, valamit kis kardalosai és persze, a vendégek mind Andrássy Frigyes szerkesztő-mesélő vezetésével teszik meg Petőfi és Kacsóh szereplőinek útját egy rövid órában az Eiffel Műhelyházban.

Tavaszi ficánkoló Törökbálinton

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: FAcebook/ kokenyattilaofficial