Felháborodtak a szentendreiek: egy ismeretlen személy kolbászba tett patkánymérget szórt el a város utcáin. Egy háromgyermekes család az otthona előtt talált belőle több darabot. A rendőrséget is értesítették, kamerákat is felszerelnek majd, és abban bíznak, hogy sikerül elfogni a szívtelen elkövetőt.

„Patkánymérget találtunk az ajtómban”

„Tegnap délután, a Szmolnyica sétányon, az ajtómban patkánymérget találtunk. Reggelre még többet, kolbászba is raktak belőle. Köszönjük szépen! Köszöni a három kisgyerek is, aki itt lakik és játszik a kertben. A rendőrség volt kint, a mérget elvitték. Kamerákat szerelünk fel, a ház lakói fokozottan figyelnek” – ezt a bejegyzést tette közzé egy édesanya egy szentendrei Facebook-csoportban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Erre nincsenek szavak

Természetesen felháborodtak a szentendreiek, miután értesültek a történtekről, és igazi kommentáradat követte a poszt közzétételét. „Erre nincsenek szavak! Évek óta megy Szentendrén a kutyák és a macskák szisztematikus mérgezése. Aki/akik ezt csinálják láthatóan veszélyesek az emberekre is. A rendőrség miért nem nyomozza már ki, hogy kik művelnek ilyet?” – tette fel valaki a kérdést.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

„Ne csak a kutyásokat féltsük!”

És mi van, ha azt véletlen egy kisgyerek eszi meg? Ne csak a kutyásokat féltsük!!! Meglátja a kisgyerek, hogy kolbász, ő is hiheti azt, hogy étel. Az én fiaim például imádják a kolbászt és a két kicsi ezt kérdezés nélkül megette volna” – írta egy helyi lakó.

Egész éjjel hányt a kutya

„A lányunk kutyája tegnap egész éjjel hányt. A patakparton voltak” – fűzte hozzá egy kommentelő.

Méreg a játszótér közelében

„Két éve a Kondor Béla utcában is volt egy ilyen agyoniskolázott egyén, aki a nyestek ellen kirakott mérget egy játszótér szomszédságában. A rendőrségen bejelentést tettünk, semmit se csináltak sajnos” – elevenített fel egy régi történetet egy szentendrei lakó.

Méreg a szigeten

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, felháborodott kutyás gazdik állítják: mérget szórtak szét a Margit-szigeten! Tóth Adrienn mudiját infúzió segítségével mentették meg az állatorvosok. „A minap Amandámmal, vagyis Amival a 3 éves kutyámmal elmentünk egy kicsit szaladgálni, játszani a Margit-szigetre” – mondta Adrienn, aki kifejtette, hogy igazából elsőre nem vett észre semmi különöset, hogy esetleg a kutyája felevett volna valamit a földről vagy hasonló. 

Rosszul lett a kutya

Miután Adriennék hazaértek, a kutyus furcsán viselkedett, majd rosszul is lett. „A játék után hazamentünk és azt vettem észre, hogy Ami nagyon furcsán viselkedik. A feje imbolygott, remegett, majd álló helyében eldőlt” – mesélte a gazda a Borsnak.

Nagyon megijedt

„Gondolom mondanom sem kell, hogy megrémültem. Azonnal megfogtuk és rohantunk vele az orvoshoz, aki első ránézésre nem jósolt neki sok jót – idézte fel a sokkoló eseményeket a gazdi, aki elárulta, hogy ezután vért vettek a kutyájától, majd a vizeletét is megvizsgálták és kiderült, hogy mérgezés történt!” – tette hozzá.

Hazaengedték a kutyát

Adrienn szerint biztos, hogy mérgezés történt és a Margitszigeten evett meg valamit a kedvence, amitől végül rosszul lett, mert máshol nem is jártak. Arról is beszélt a lány, hogy infúziót kapott az eb, így hála istennek haza engedték, de szeretné mindenki figyelmét felhívni arra, hogy nagyon vigyázzon! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: felháborodtak a szentendreiek. Fotó: archív